Ga naar inhoud

‘Heel Rotterdam toegang tot snel internet’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘Heel Rotterdam toegang tot snel internet’

Rdam_digitaal-6506_credits-Jan-van-der-Ploeg-scaled-1-430x400.jpg

De gemeente Rotterdam en KPN willen 285.000 woningen en bedrijven in vijf jaar aansluiten op het glasvezelnetwerk van KPN. Na de zomer worden de gebieden Centrum-Oost en Delfshaven voorzien van een glasvezelaansluiting. De andere gebieden volgen later.

Op dinsdag 30 juni bekrachtigden KPN Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans en wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen) de samenwerking door een eerste verbinding te leggen tussen het KPN Hoofdkantoor en het nieuwe netwerk.

De overeenkomst beschrijft de intentie van KPN om het glasvezelnetwerk overal in de stad uit te rollen en de inzet van de gemeente om het proces soepel te laten verlopen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het haalbaar is de uitrol te koppelen met andere werkzaamheden in de stad om zo de overlast voor de Rotterdammers te minimaliseren.

De aanleg van een glasvezelnetwerk is volgens de gemeente goed voor de werkgelegenheid en het economisch herstel van de stad. De samenwerking met KPN is een belangrijke stap in onze ambitie om Rotterdam in 2025 de digitale voorbeeldstad te maken.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.