Ga naar inhoud

‘Slimme toestellen kennen te veel veiligheidsproblemen’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘Slimme toestellen kennen te veel veiligheidsproblemen’

irobot-775-pet-robotstofzuiger.jpg

De Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop constateert dat veel slimme toestellen niet goed zijn beschermd tegen hacking. Bij 11 geteste producten werden maar liefst 36 kwetsbaarheden gevonden. Terwijl de oplossing voor veel apparaten vaak bestaat uit een software-update, zijn fabrikanten niet altijd ‘reactief’.

In totaal werden niet minder dan 36 kwetsbaarheden vastgesteld bij de 11 geteste toestellen: drie robotstofzuigers, drie deursloten, twee deurbellen en drie3 lampen. Bij 7 van deze 11 producten werd minstens één ernstige kwetsbaarheid vastgesteld.

Naast meer gereputeerde merken werden ook onbekende merken onder de loep genomen die vooral te koop worden aangeboden op online platformen als Amazon of AliExpress en dikwijls voordeliger zijn dan de A-merken. De onbekende merken kenden een hoger veiligheidsrisico.

Alleen Miele heeft toegezegd om de voornaamste kwetsbaarheden op een efficiënte wijze aan te pakken. Robot Bona, fabrikant van robotstofzuigers, gaf ook aan stappen te ondernemen, maar bleef vaag.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.