Ga naar inhoud

Consument nog weinig enthousiast over retourdeals


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Consument nog weinig enthousiast over retourdeals

remote-control-2717777_1280-430x400.jpg

Teruggestuurde producten die opnieuw worden aangeboden, de zogeheten retourdeals, zijn nog niet erg populair onder consumenten. Bovendien vallen de kortingen tegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De Consumentenbond vroeg aan ruim 6000 consumenten naar hun ervaringen met zogenoemde tweedekansproducten en bekeek de voorwaarden van twaalf webwinkels.

Van de ondervraagden wist ruim een kwart niet van het bestaan van tweedekansproducten of retourdeals af. Twee derde heeft nog nooit een dergelijk product gekocht. Zij bestellen liever nieuwe spullen, vinden het prijsvoordeel te klein of zijn bang dat er iets mis is met de producten.

De consumenten die wél kiezen voor een retourdeal, doen dat in de meeste gevallen vanwege de korting. Zij zijn erg tevreden, 80 procent van hen verwacht in de toekomst nog eens een dergelijk product te kopen.

Soms zijn de nieuwprijzen zelfs lager dan de tweedekansproducten van andere verkopers op dezelfde site.

Alle webwinkels beloven een goed werkend product, maar de staat ervan wisselt, aldus de Consumentenbond. Soms is alleen de doos een keer opengemaakt, maar in andere gevallen hebben de producten krasjes, deukjes en andere lichte gebruikssporen. Helaas zijn niet alle winkels daar even duidelijk over.

Het meest tevreden zijn de panelleden over Coolblue die de staat van het product goed beschrijft en eventuele schade illustreert met foto’s. Ook Retourplaza doet dit. Er zijn ook webwinkels die onder de noemer tweedekansproduct refurbished apparaten verkopen.

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.