Ga naar inhoud

NPO en omroepen presenteren 'Nederland tegen racisme'


tokoroko

Aanbevolen Berichten

NPO en omroepen presenteren 'Nederland tegen racisme'

Medianieuws

De Nederlandse Publieke Omroep staat op tegen racisme tijdens een gezamenlijke themadag op zondag 12 juli. NPO en de omroepen presenteren op radio en tv diverse programma’s die in het teken staan van de actuele discussie rond racisme en andere vormen van uitsluiting, wereldwijd. De themadag krijgt steeds meer vorm.

NPO en omroepen presenteren 'Nederland tegen racisme''Discriminatie, racisme; alle vormen van uitsluiting tolereren wij niet. Nu niet, nooit niet. De Publieke Omroep is er voor iedereen; hier worden alle geluiden gehoord.

Want luisteren naar elkaar brengt ons verder. En dat is wat we gaan doen op onze themadag op 12 juli', aldus NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman.

Denk daarbij aan een groot debat in de avond op NPO 1, documentaires op NPO 2 en aandacht voor het thema in talkshows en andere programma’s die dag.

Op NPO Radio 1 is de hele dag volop ruimte voor gesprekken en discussies. Ook wordt aandacht besteed aan de historische wortels van racisme.

Op NPO Radio 2 is er ’s avonds een speciaal debatprogramma met verschillende gasten en luisteraars van 20.00 tot 22.00 uur.

De exacte programmering van de themadag wordt in de loop van volgende week bekendgemaakt.

Shula Rijxman: “Het blijft natuurlijk niet bij één themadag. Ik heb het al jaren gezegd en zal dat ook blijven doen. We moeten diverser worden in al onze uitingen. Onze omroepen zitten in de haarvaten van onze maatschappij en de weerslag daarvan zal ons publiek blijven zien en horen. We houden het gesprek gaande. Want juist als je gevoelens en ervaringen zelf misschien níet herkent, kun je er wel respect en empathie voor tonen. Alleen zo kan een samenleving vooruit. Een samenleving die nu een streep zet, opstaat en zegt: Nederland tegen racisme.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.