Ga naar inhoud

Ziggo en KPN betalen meer voor doorgifte publieke omroep NPO


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Ziggo en KPN betalen meer voor doorgifte publieke omroep NPO

Nederlanders betalen via de belasting jaarlijks honderden miljoenen euro’s aan publieke omroep NPO. Maar daar blijft het niet bij.
 
 

NPO kost Nederland meer geld

Foto ProShots

NPO wordt jaarlijks met meer dan 700 miljoen euro vanuit de belastingpot door de overheid financieel ondersteund. Maar dit betekent niet dat de rekening voor tv-kijkers hierbij blijft, Onder meer moet extra betaald worden om online naar het meest uitgebreide aanbod van NPO via de betaalvariant van de publieke streamingdienst NPO Plus naar bijvoorbeeld tv en series te kijken. Maar ook het lineair kijken naar programma’s kost de kijker steeds meer geld. Ondanks dat distributeurs verplicht zijn om de drie landelijke tv-zenders en vijf landelijke radiozenders aan alle klanten in het goedkoopste tv-abonnement te leveren – de zogenaamde ‘must carry-plicht’ – moeten zij de NPO wel voor doorgifte van deze zenders betalen.

 

Doorgiftevergoeding

Het doorgeven van tv- en radiozenders van publieke omroep NPO kost distributeurs elk jaar meer geld. Om bezuinigingen door de overheid deels op te vangen wordt NPO van meerdere kanten – ook de politiek – om de rekening richting distributeurs te verhogen. Dit doet NPO dan ook. De hogere doorgiftevergoeding die wordt gevraagd aan distributeurs worden door bijvoorbeeld VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, M7 Group (Canal Digitaal) en T-Mobile dan ook via prijsverhogingen aan klanten doorberekend. Uit het jaaroverzicht over 2019 van NPO blijkt dat distributeurs vorig jaar 3,48 miljoen per jaar meer aan doorgiftekosten aan NPO hebben overgemaakt. Hierdoor is de totale rekening op 41,7 miljoen euro opgelopen.

 

Bron@TotaalTV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.