Ga naar inhoud

Italiaanse media fileren Ferrari na bijzondere uitleg over grote problemen


dreka

Aanbevolen Berichten

Italiaanse media fileren Ferrari na bijzondere uitleg over grote problemen.

Ferrari maakte tijdens de eerste vrije trainingen van het seizoen weinig indruk op de Red Bull Ring. Na afloop van de sessies sprak Ferrari-teambaas Mattia Binotto met de Italiaanse pers over problemen met de windtunnel-data. Die woorden vielen niet goed in het racegekke Italië.

Mattia-Binotto_1a99097c0af81f6a6ca6472d2
 

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet vrijdag tegenover Sky Sport Italia weten dat men bij Ferrari de boel na afloop van de wintertestdagen in Barcelona om heeft moeten gooien: "Tijdens de testsessies in Barcelona bleek dat de resultaten uit de windtunnel niet overeen kwamen met de data die we op het circuit hadden verzameld. Daarom hebben we besloten om de ontwikkeling van de geplande updates niet door te zetten, omdat er het een en ander veranderd moest worden. Toen brak echter het virus uit en kwam onze fabriek stil te liggen, met als gevolg dat we pas veel later verder konden werken aan de nieuwe updates."

"Ik ben dan ook niet verrast dat andere teams wel updates hebben en wij nog niet. Onze geplande updates zijn door de data-problemen pas later opgestart en daardoor zullen we pas in Hongarije met de eerste updates aan de start verschijnen", aldus de Italiaan, die in de nationale media niet weg kwam met deze woorden. De Gazzetta dello Sport reageert gefrustreerd op de woorden van de teambaas en herinnert hem eraan dat het de zoveelste keer is dat de windtunnel-resultaten niet overeen komen met de prestaties op het circuit.

"In het verleden is het al regelmatig voorgekomen dat de verzamelde data uit de windtunnel bij Ferrari niet overeen kwam met de data die men op het circuit terugzag. Daarnaast is dit het tweede jaar op rij dat Ferrari niet met een solide wagen aan komt zetten, en dan is er dit seizoen ook nog maar weinig tijd om iets aan de situatie te veranderen. De kalender is namelijk veel korter dan anders en daarnaast heeft Ferrari een akkoord ondertekend waarin de teams zijn overeengekomen dat er nog slechts beperkte wijzigingen mogen worden doorgevoerd aan de wagen. Zodoende zit de Scuderia dus opgescheept met meerdere problemen."

De Italiaanse sportkrant concludeert dan ook dat Ferrari er nog voordat het seizoen goed en wel van start is gegaan al een potje van maakt. "De Vettel-situatie, de wagen die niet snel is, de windtunnel-data die niet klopt, de polemiek over de Ferrari-motor van vorig jaar die nog steeds loopt en Hamilton die net als de voorgaande jaren over het circuit vliegt."

"Daarbovenop was de Scuderia op de eerste trainingsdag ook nog eens langzamer dan Racing Point en lijkt men een heel zwaar seizoen tegenmoet te gaan", aldus de Gazzetta.

Bron Racingnews365.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.