Ga naar inhoud

België: Minder reclame bij de Franstalige publieke omroep RTBF


tokoroko

Aanbevolen Berichten

België: Minder reclame bij de Franstalige publieke omroep RTBF

Medianieuws

Op de RTBF, de publieke omroep in België, is binnenkort minder reclame te horen op de radio. Afgelopen week heeft de Waalse regering de tekst een nieuwe beheersovereenkomst met de omroep goedgekeurd. Vanaf september is de eerste impact hiervan al merkbaar.

België: Minder reclame bij de Franstalige publieke omroep RTBFNa de zomervakantie wordt namelijk de hoeveelheid reclame in de ochtend op radiozender La Première gehalveerd.

Precies een jaar later, in september 2021, zal het hel ochtendblok op de zender reclamevrij zijn.

In ruil voor het schrappen van de reclame houdt de regering vast aan de toewijzing van 297 miljoen euro aan subsidie voor 2021. Verwacht wordt dat vanaf 2022 de reclame op de publieke omroep nog verder aan banden wordt gelegd.

Overigens is La Première niet de grootste inkomstenbron als het om radioreclame gaat. Dat is namelijk zusterstation VivaCité. Maar in de ochtend halen de radiozenders van de RTBF wel meer dan 60% van alle reclame-inkomsten van de omroep binnen. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.