Ga naar inhoud

Ontvangst regio radio op DAB+ in Randstad dit najaar verbeterd


tokoroko

Aanbevolen Berichten

 

 

Ontvangst regio radio op DAB+ in Randstad dit najaar verbeterd

DAB

De regionale radiostations in de Randstad krijgen dit najaar eindelijk betere dekking op DAB+. Dit heeft de RPO, het samenwerkings- en coördinatieorgaan van de regionale publieke omroepen, bekendgemaakt. Hoe de verbetering er precies uitziet is echter nog niet bekendgemaakt.

Ontvangst regio radio op DAB+ in Randstad dit najaar verbeterdSinds september 2015 zijn de regionale publieke en commerciële radiostations in de Randstad te ontvangen op DAB+.

Uitgezonden wordt op kanaal 8A. Maar in tegenstelling tot de rest van Nederland werd het netwerk in de Randstad minimaal uitgerold.

Zo werd eerst begonnen met een zender in Amsterdam en Rotterdam. Pas in januari 2017 kwam er een zender in IJsselstein bij, waardoor ook ontvangst in Utrecht mogelijk is.

Echter zijn er nog veel plekken in de Randstad waar de ontvangst van de regionale stations matig is en ontvangst in huis onmogelijk is. Daarom huren Radio West en NH Radio ook capaciteit bij de commerciële aanbieder MTVNL.

Officieel had het netwerk ‘8A Randstad’ al een upgrade moeten krijgen, maar die is echter nooit doorgevoerd.

Daar komt nu verandering in. “Voor het najaar wordt de regionale ontvangst in de Randstad verder verbeterd, waardoor de omroepen voortaan overal in Nederland in de beste digitale kwaliteit te beluisteren zijn”, zo schrijft de RPO. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.