Ga naar inhoud

Trotse Alonso in de wolken: "Renault en ik gaan voor het podium"


dreka

Aanbevolen Berichten

Trotse Alonso in de wolken: "Renault en ik gaan voor het podium"

Fernando Alonso keert terug op het oude nest. Vanaf 2021 zal hij uitkomen in de Formule 1 voor Renault. De Spanjaard is blij om weer terug te zijn in de koningsklasse van de autosport en bij Renault.

 
alonso_1a99097c0af81f6a6ca6472d239f3ccb.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso keert per 2021 terug in de Formule 1. Na een afwezigheid van twee seizoenen keert hij terug bij het team waar hij zijn grootste successen kende: Renault.

In 2005 en 2006 werd hij al rijdend voor de Franse renstal twee keer wereldkampioen, waarna hij via McLaren-Mercedes, nog een periode bij Renault, Ferrari en McLaren-Honda aan het einde van 2018 een punt achter zijn Formule 1-carrière zette.

Nu keert hij dus toch terug en wel bij het team waar hij zijn wereldtitels won. Hij keert naar eigen zeggen terug bij zijn familie. "Mijn mooiste herinneringen in de Formule 1 beleefde ik in mijn periode bij Renault, toen ik twee wereldtitels won."

"Maar nu kijk ik vooruit. Met veel trots en veel emotie keer ik terug bij het team dat mij aan het begin van mijn carrière een kans heeft gegeven en mij nu weer de kans biedt om terug te keren op het hoogste niveau. Mijn principes an ambities zijn gelijk aan die van Renault."

"De vooruitgang die het team de afgelopen winter heeft geboekt geeft mij vertrouwen in de doelen die zij voor het jaar 2022 (wanneer de nieuwe regels worden ingevoerd, red.) hebben gesteld. Ik zal met iedereen binnen het team, van de engineers tot mijn teamgenoot, mijn ervaringen delen. Het team heeft de wil en de faciliteiten om terug op het podium te komen, net als ik", aldus Alonso.

Bron Racingnews365.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.