Ga naar inhoud

KPN: Meer dan 8 Gbps down en up in Amersfoortse wijk Vathorst


tokoroko

Aanbevolen Berichten

KPN: Meer dan 8 Gbps down en up in Amersfoortse wijk Vathorst

freedom-2828526_1280-430x400.jpg

KPN heeft afgelopen een dezer dagen een  demonstratie gegeven van de enorm hoge snelheden die zijn glasvezelnetwerk in de toekomst aankan. In de Amersfoortse wijk Vathorst werd in een woonhuis met een glasvezelaansluiting een snelheid van ruim 8 Gbps gehaald met uitschieters naar 8,5 Gbps.

Voor deze demo heeft KPN in de meterkast een ONT (Optical Network Terminal) geplaatst, die snelheden tot wel 10 Gbps aankan. In de achterliggende straatkasten is apparatuur geplaats die dezelfde snelheid aankan, een zogenaamde OLT (Optical Line Terminal) en er is ook een snellere verbinding naar het core netwerk en het internetdomein gemaakt.

De achterliggende glasvezeltechniek is de zogenaamde PON-technologie. Deze energiebesparende technologie heeft minder versterking nodig, kan bijna onbeperkte snelheden aan en maakt de uitrol van glasvezel eenvoudiger, omdat er minder straatkasten in de wijk nodig zijn.

Bron@Emerce.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.