Ga naar inhoud

Dries Roelvink stopt met dagelijkse radiocolumn in Radio 1


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Dries Roelvink stopt met dagelijkse radiocolumn in Radio 1

Medianieuws

Dries Roelvink heeft besloten om volgend seizoen niet terug te keren als columnist in het Radio 1-programma 1 op 1 van presentator Sven Kockelmann. Na 2,5 jaar en zo'n 700 columns komt er een einde aan de samenwerking die meer dan eens stof deed opwaaien.

Dries Roelvink stopt met dagelijkse radiocolumn in Radio 1“Je kan beter stoppen als het nog leuk is, dan wanneer men er niets meer aan vindt,” zegt de zanger over zijn vertrek.

Zijn dagelijkse bijdrage bracht hem veel: “Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek.

Onder meer vanwege de opmerkelijke combinatie kreeg ik elke dag ontzettend veel reacties binnen op de uitzending en deed met Sven alle talkshows aan.”

Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries”, zegt Kockelmann.

Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen - zacht gezegd - tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij die andere kant van zichzelf kon laten zien en ook hoe hij al heel snel werd gewaardeerd door de gasten. Vooral politici, van links tot rechts, bleken van hem gecharmeerd en waren oprecht benieuwd wat hij te melden had.

Dat leverde bijzondere momenten op. Zoals die keer dat hij staatssecretaris Visser liet blozen toen hij haar toezong. Of gesprekken met Kees van der Staaij en Gert Jan Segers over doodsangst en geloof. Ze zijn later samen zelfs nog koffie gaan drinken. Maar hij roerde ook Mart Smeets, toen hij diens samenwerking met Jean Nelissen bloemrijk omschreef. En hij schreef een gedicht bij het overlijden van oud-premier Wim Kok, dat hij bij Ivo Niehe mocht herhalen. Kortom: ik ben Dries zeer dankbaar voor de samenwerking en de bijzondere vriendschap.

Dries Roelvink stopt met dagelijkse radiocolumn in Radio 1

Foto: Stijn Ghijsen

Roelvink: “Het was wel topsport. Vanaf 10:00 uur. stond de ochtend in het teken van 1 op 1 en voor het middaguur kwam ik de deur niet uit. Wie weet opent dit nieuwe deuren. De ouderwets met de hand geschreven columns zijn me in ieder geval dierbaar en heb ik allemaal bewaard. Ik ben KRO-NCRV dankbaar voor de afgelopen jaren en heb er in Sven een ware vriend aan overgehouden.

De laatste column van Dries Roelvink is vrijdag 17 juli 2020 tussen 11.30 uur en 12.00 uur te horen in de laatste uitzending van 1 op 1 van dit seizoen op NPO Radio 1. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.