Ga naar inhoud

Aantal abonnees muziekdiensten sterk gestegen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Aantal abonnees muziekdiensten sterk gestegen

JNV_SPOTIFY_LONDON_OFFICE_03-430x400.jpg

Het aantal abonnementen op online muziekdiensten is in het eerste kwartaal flink gestegen, zo blijkt uit onderzoek van Counterpoint.

Het aantal abonnementen bereikte een totaal van 394 miljoen, mede doordat mensen vanwege COVID-19 thuis zaten.

Spotify blijft met 30 procent marktleider qua omzet. Een op de drie luisteraars heeft een betaald abonnement bij Spotify.

Apple Music (25 procent omzetaandeel en 21 procent abonnementsaandeel) staat op nummer twee, terwijl Amazon Music de derde plaats bekleedt. YouTube Music heeft een marktaandeel van 9 procent en het Amerikaanse Pandora 5 procent. De categorie overigen is 19 procent.

Gebruikers gaan naar vrij makkelijk over van gratis naar betaald abonnement, al biedt niet elke dienst die mogelijkheid.

De groei van Spotify wordt vooral gerealiseerd in Azië en Latijns-Amerika. In India heeft Spotify de prijs flink verlaagd. Recentelijk is ook Spotify Kids gelanceerd.

Bron@Emerce.

1594289924_counterpoint-research-music-streaming-spotify.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.