Ga naar inhoud

Coolblue maakt stap naar Duitsland


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Coolblue maakt stap naar Duitsland

Persbeeld_Duitsland-430x400.jpg

Coolblue gaat met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. De retailer begint in de omgeving van Düsseldorf met de uitbouw van een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk en winkels.

Vanaf vandaag kunnen klanten in de omgeving van Düsseldorf witgoed via de Duitstalige Coolblue-website en app bestellen (Coolblue.de). Die door échte Coolblue’ers de volgende dag vanuit het magazijn in Tilburg bij klanten worden bezorgd en geïnstalleerd.

Betalingen geschieden via creditcard (Visa of MasterCard), PayPal, Apple Pay of cadeaubonnen van de winkel zelf. Bij betaling per creditcard wordt het bedrag pas na ontvangst van het product afgeboekt.

‘De afgelopen tijd hebben we ontzettend hard gewerkt aan de uitbreiding van onze infrastructuur naar Duitsland. Dat betekent niet alleen het aannemen en inwerken van Duitstalige Coolblue’ers, maar ook bijvoorbeeld het opzetten van klantgerichte productreizen en het ontwerpen van onze blauwe doos, zak, bus én fiets,’ zegt directeur Pieter Zwart (foto D-fietsbezorger).

In eerste instantie wordt er enkel witgoed geleverd en als dat naar tevredenheid gaat, komen ook televisies in de Duitse schappen. Naar verwachting opent Zwart over drie à vier maanden de eerste fysieke winkel in Düsseldorf. Er wordt nu naar een geschikt pand gezocht.

Met een postcodecheck op de website peilt Coolblue de geografische reikwijdte van de interesse van de Duite consument. Die informatie wordt gebruikt als marktinformatie voor verdere uitrol van de dienstverlening. Picnic hanteert dezelfde gefaseerde uitrol.

Coolblue is niet bekend in Duitsland en heeft forse concurrentie van Saturn en Mediamarkt met elk een dicht retailnetwerk en pureplayers als Amazon, Notebooksbilliger, Cyberport en Alternate die jaarlijks honderden miljoenen zo niet miljarden euro’s omzet doen. In Düsseldorf in omgeving zijn alleen al drie fysieke vestigingen van Saturn en twee vestigingen van MediaMarkt.

De uitbreiding naar de Vlaamse markt was makkelijker omdat Belgen al vertrouwd waren en ook bestelden bij het Nederlandse bedrijf.

Hieronder het ‘live verslag’ van de bezorging van het eerste product in Duitsland:

Bron@Emerce.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.