Ga naar inhoud

Jumbo: Thuisbezorging in stroomversnelling


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Jumbo: Thuisbezorging in stroomversnelling

04-Jumbo-City-Visstraat-Den-Bosch-feestelijk-geopend-ruim-assortiment-food-en-non-food-producten-430x400.jpg

Door de fors toegenomen vraag naar thuisbezorging als gevolg van de coronacrisis is de verdere uitbreiding van Jumbo online in een stroomversnelling gekomen. Dat meldt de supermarktketen vanochtend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Online boodschappen namen bij Jumbo een grote vlucht met een gerealiseerde omzetstijging van nagenoeg 50 procent. In mei opende Jumbo in Breda al een nieuwe hub voor het thuisbezorgen van boodschappen, de vijfde na ’s-Hertogenbosch, Amsterdam, Utrecht en Middelburg. En eind dit jaar opent het derde E-fulfilment Center (EFC) van Jumbo haar deuren te Bleiswijk. De andere EFC’s staan in ’s-Hertogenbosch en Raalte.

Jumbo onderzoekt verschillende andere opties voor online capaciteitsuitbreiding, waaronder nieuwe locaties voor hubs. Jumbo rekent erop dat dit voor het einde van het jaar duizenden nieuwe banen oplevert.

Jumbo heeft in het uitzonderlijke eerste halfjaar van 2020 in haar supermarkttak een omzetstijging gerealiseerd van ruim 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De Jumbo consumentenomzet kwam dit halfjaar uit op 5,10 miljard, een stijging van 634 miljoen ten opzichte van de eerste helft van 2019.

Restaurant La Place had daarentegen te maken met een aanzienlijke omzetderving als gevolg van de coronamaatregelen en de permanente sluiting van de 12 Hudson Bay vestigingen begin dit jaar. In totaal zullen 23 La Place vestigingen gesloten blijven, omdat het toekomstperspectief na heropening onvoldoende zou zijn.

Jumbo wil blijven investeren in de digitale relatie met haar klanten. Het in 2019 gelanceerde digitale klantenprogramma Jumbo Extra’s wordt volgens de keten enthousiast ontvangen. Inmiddels heeft de bijbehorende app landelijke dekking.

Bron@Emerce.

Knipsel-11.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.