Ga naar inhoud

De Zwarte Cross begint eigen publieke omroep


tokoroko

Aanbevolen Berichten

De Zwarte Cross begint eigen publieke omroep

Medianieuws

De organisatie achter festivals Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, doen een gooi naar de publieke omroepstatus van aspirant-omroep. Onlangs is Omroepvereniging Stamppot opgericht en tot 31 december heeft deze nieuwe club de kans om minimaal 50.000 betalende leden te werven.

De Zwarte Cross begint eigen publieke omroepDe nieuwe iniatiefnemers zullen zaterdag (18 juli) vanaf 18 uur een livestream-evenement organiseren om alle Zwarte Cross-bezoekers een hart onder de riem te steken vanwege de afgelasting van het festival door het coronavirus.

Deze uitzending is tevens de eerste informele uitzending en zal ook gebruikt worden om zoveel mogelijk leden te werven voor de omroepvereniging. Lid worden van Omroepvereniging Stamppot kan voor 7,50 euro per persoon.

Bij het behalen van het minimum van 50.000 betalende leden gaat de omroepvereniging in januari 2021 een officiële aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep. Wat in ieder geval zeker is, is dat de omroep niet in Hilversum of Amsterdam gevestigd zal zijn, maar in de Achterhoek.

Stan Gordijn, voorzitter van Omroepvereniging Stamppot. “De insteek van het online platform Stamppot zal ook de blauwdruk vormen van de aspirant-omroep. Een uitvalsbasis op het mediapark past daar niet bij. Daarnaast is, met de hedendaagse technieken, huisvesting in die regio sowieso niet nodig”.

Hoe de nieuwe naam voor de omroep wordt is nog niet bekend. Als alles doorgaat zal de nieuwe omroep op 1 augustus 2021 de officiële erkenning als aspirant-omroep krijgen van de minister van OCW. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.