Ga naar inhoud

Goedkoper Videoland krijgt reclame


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Goedkoper Videoland krijgt reclame

Videoland_offline_kijken_2-575-385-578-385-2-0-575-385_575_385_c1.jpg

RTL’s Videoland gaat over van één naar drie streamingabonnementen. De goedkoopste variant gaat vijf euro per maand kosten en zal reclameblokken bevatten.

Videoland gaat de nieuwe abonnementen in de komende weken uitrollen bij bestaande en nieuwe abonnees. Vanochtend maakte het bedrijf bekend dat er drie abonnementen komen van: vijf euro (1 scherm, mét reclame), acht euro (2 schermen, reclamevrij) en tien euro (4 schermen tegelijk, reclamevrij). Die laatste vorm is wat alle Videoland-klanten nu hebben, maar dan twee euro goedkoper.

RTL was zojuist telefonisch bereikbaar om antwoord te geven op de vraag hoe de targeting van kijkersgroepen plaatsvindt. Dat houdt in: welke reclame wordt aan welke kijkers hoe uitgeserveerd. Op televisie krijgt iedereen dezelfde commercials te zien, maar via digitale kanalen kunnen ‘doosjes’ worden gemaakt met kijkersprofielen. Die worden samengesteld via NL Profiel, waar RTL in deelneemt met Mediahuis en DPG Media.

De hoeveelheid reclame in het basisabonnement Videoland zal in eerste instantie beperkt zijn. RTL zegt daarover: “Op dit moment wordt er gestart met een aantal vaste partners. Later in het jaar worden de commerciële mogelijkheden verder uitgebreid.” Videoland staat nog niet op RTL’s tarievenkaart voor juli en augustus (Pdf).

Sven Sauvé, baas van RTL Nederland, zei onlangs dat Videoland in de coronatijd veertig procent meer kijktijd noteerde. Dat is het gevolg van toegenomen investeringen in het betaalplatform. “We zijn nu op het punt beland dat we al bijna evenveel budget uittrekken voor Videoland als voor lineaire tv”, aldus Sauvé toen tijdens een Cross Media Café-bijeenkomst.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.