Ga naar inhoud

Hongaarse regering dreigt met potentiële gevangenisstraffen voor F1-personeel


dreka

Aanbevolen Berichten

Hongaarse regering dreigt met potentiële gevangenisstraffen voor F1-personeel.

De Grand Prix van Hongarije vindt dit weekend plaats. Nieuwe regels van de Hongaarse overheid bemoeilijken de situatie echter voor de Formule 1.

 
AP-215HHGWM12111_news_cec5a7870ed110198c
 

Deze week trekken het Formule 1-circus van Oostenrijk naar Hongarije, waar nabij Boedapest het Hongaarse GP-weekend op de planning staat. Nieuwe regels ingevoerd door de regering maken het leven van alle Britten die betrokken zijn bij de Formule 1 echter een stuk lastiger.

Personeel uit Groot-Brittannië en medewerkers woonachtig buiten de EU moeten in Hongarije in een strikte lockdown, omdat de Hongaarse regering de spreiding van het coronavirus in wil dammen. De beelden van Britten die hutje mutje staan te wachten op het openen van de Britse pubs, zijn niet goed gevallen bij de Hongaren.

Het Britse (en ook het niet-Europese) personeel mag daarom de komende dagen niet buiten hun hotels komen tenzij het is om van en naar het circuit of van Hongarije naar huis te reizen. Gebruik van taxi's en openbaar vervoer mogen ze ook niet maken. Zelfs simpele stops voor brandstof of een wc-bezoek langs de snelweg zou al genoeg zijn om in de problemen te komen.

Mochten ze zo de regels overtreden, dan kunnen de Hongaarse autoriteiten boetes uitdelen die kunnen oplopen tot wel 15.000. Zelfs gevangenisstraffen worden niet uitgesloten door de regering van Hongarije.

De Formule 1-organisatie heeft alle teams en hun personeel er dan ook op gewezen zich aan de regels te houden. Ook het personeel dat buiten deze regels valt is aangeraden om zich eraan te houden, om zo de welwillendheid van de Formule 1 te laten zien en te voorkomen dat er misverstanden ontstaan.

De grote meerderheid van het Formule 1-circus is Brits, aangezien zeven van de tien teams daar vandaan komen. Ook zijn er vier Britse coureurs. Lewis Hamilton, Alexander Albon, Lando Norris en George Russell.

Bron Racingnews365.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.