Ga naar inhoud

Microsoft snijdt in MSN, algoritmen nemen werk over


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Microsoft snijdt in MSN, algoritmen nemen werk over

Microsoft-2-430x400.jpg

Microsoft gaat het team voor zijn nieuwsdienst MSN flink afslanken. Om hoeveel werknemers het gaat is niet bekend. Het bedrijf wil geen toelichting geven.

MSN is de nieuwspagina waarmee Microsofts Internet Edge browser (zowel de oude als de nieuwe versie) automatisch opent als de gebruiker geen eigen startpagina heeft ingesteld. In Nederland brengt MSN een selectie van het nieuws van ANP, RTL, NRC en NU.nl.

Eerder werden in de VS journalisten ontslagen die nieuwsartikelen voor MSN selecteerden (en zelf niet schreven). Microsoft wil de selectie van het nieuws door algoritmen laten bepalen. Die software maakte kort na het vertrek van de journalisten al enkele pijnlijke fouten.

Het is overigens niet ongebruikelijk dat Microsoft rond juni, aan het einde van het fiscale jaar, reorganisaties doorvoert. Voor zover bekend betreft het dit keer alleen de activiteiten in Seattle.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.