Ga naar inhoud

Twitter hack: ‘Wij betaalden Twitter medewerker’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Twitter hack: ‘Wij betaalden Twitter medewerker’

Bezos-PR-430x400.png

Volgens de nieuwssite van Motherboard was de spectaculaire Twitter hack woensdag, waarbij vele accounts werden gekaapt, grotendeels een ‘inside job’. Motherboard kreeg verschillende screenshots toegestuurd van de tool die werd gebruikt om een groot aantal accounts over te nemen.

De Twitteraccounts van onder anderen Elon Musk, Kanye West, Warren Buffett, Bill Gates, Jeff Bezos, Barack Obama en bedrijven als Uber en Apple zijn door hackers gebruikt voor bitcoin oplichting. Twitter-gebruikers werden aangemoedigd om bitcoins te kopen die dan zouden worden verdubbeld.

Twitter greep snel in door veel zogenoemde geverifieerde accounts van beroemdheden tijdelijk te blokkeren. Sommige accounts blijven voorlopig non-actief. Ook de Amerikaanse nieuwsorganisatie NBC werd getroffen. Die moest een tijdelijke account aanmaken om toch nieuws te kunnen blijven twitteren.

TechCrunch citeert een bron uit de hackerswereld die een zekere Kirk als dader aanwijst. Die zou in luttele uren 100.000 dollar aan bitcoins hebben binnengesleept. Bitcoin nieuwssite Coindesk meldt dat minstens 120.000 dollar is binnengehaald via 375 transacties. Die bitcoins zijn volgens weer andere bronnen ‘aan de wandel’, oftewel in andere handen overgegaan.

Twitter heeft verklaard dat de hack kon ontstaan door ‘social engineering’, kortom door gegevens te ontfutselen aan medewerkers van Twitter. Daardoor kregen de hackers bepaalde administratierechten. Het kan zijn dat die vervolgens onder meerdere hackers zijn gedeeld.

Een bron verklaart aan Motherboard dat een medewerker van Twitter ‘nagenoeg al het werk heeft verricht’. Die zou daarvoor ook zijn beloond. Ook Twitter schijnt al concrete verdenkingen te hebben.

Twitter-baas Jack Dorsey spreekt van een ‘zware dag’. ‘We voelen ons hier allemaal rot over’. Beleggers reageerden ook: de koers van het aandeel Twitter noteerde 5 procent lager.

Ook het Twitter-account van Geert Wilders lijkt te zijn gehackt. Er staat een Marokkaanse vlag als banner op zijn account en wordt er een stroom aan complottheorieën gedeeld. Vermoedelijk is er geen relatie met de Twitter hack.

Bron@Emerce.

Screen-Shot-2020-07-15-at-1.37.03-PM.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.