Ga naar inhoud

Grote update voor Gmail voor G Suite


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Grote update voor Gmail voor G Suite

1034889957_71fbe15d42_h-430x400.jpg

Met een grote update van Gmail for G Suite wil Google de zakelijke mailapp omvormen tot een heuse multimodale hub voor communicatie en samenwerking.

In de komende weken begint de uitrol van de nieuwe app waarin aantal voorheen losstaande digitale diensten onde één dak worden gebracht. De mailapp krijgt ingebouwde ondersteuning voor Chat, video- en audiocalls via Meet, werken aan bestanden via Docs en een takenlijst voor projectvoortgang.

De versmelting is het directe gevolg van het uitbreken van het coronavirus. Zoals veel leveranciers van digitale diensten ondervond Google een grote toestroom van nieuwe klanten en bestaande gebruikers intensiveerden het gebruik van G Suite. Ze kunnen amper of niet naar kantoor en zetten digitale middelen in om het werk door te laten gaan. Slack, Zoom en Microsoft profiteren daar evenzeer van.

Google was niet voorbereid op deze hausse aan interesse. Het had de interface van zijn digitale diensten niet op orde. Verschillende apps lijdden een sluimerend bestaan naast elkaar en van een serieuze poging tot integratie leek geen sprake. COVID19 dwong tot verandering, wat leidde tot een app die als volgt wordt gepresenteerd:

Bron@Emerce.

 

 

(Bekijk op YouTube)

Of en wanneer de niet-zakelijke variant van G Suite, de gewone Gmail-app, deze metamorfose ook zal ondergaan, is niet bekend.

Foto: Matt Reinbold (cc)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.