Ga naar inhoud

‘FBI onderzoekt hack Twitter’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘FBI onderzoekt hack Twitter’

FBI-Shutter-430x400.png

De FBI gaat de hack van Twitter onderzoeken, zo melden bronnen aan Reuters. Er zijn sterke aanwijzingen dat er van binnenuit is geopereerd.

Bij de grootschalige hack werden vannacht tweets geplaatst namens onder meer Apple en Uber, maar ook Elon Musk, Bill Gates en Kanye West. Zij beloofden om iedere inleg van duizend euro aan bitcoins te verdubbelen.

Zo’n 300 internetgebruikers maakten daarop samen ruim 100.000 dollar over aan het bitcoinaccount waarnaar werd verwezen.

Die bitcoins kunnen via het transparante grootboeksysteem (blockchain) echter goed worden getraceerd. Daar zit dan ook de zwakke schakel. De anonieme hackers lopen tegen de lamp zodra ze hun bitcoins willen omruilen voor dollars of euro’s. Een online wisselkantoor zal dan een bedrag moeten overschrijven naar een bankrekening.

Twitter belooft intussen maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen, maar heeft ze nog niet toegelicht. Volgens Twitter zijn er voor zover bekend geen wachtwoorden gestolen. Vanuit Washington klinkt intussen luide kritiek op het platform. Twitter moet volgens politici aan linker en rechterzijde beter uitleggen wat er is gebeurd.

Saillant detail: sinds december zit Twitter zonder hoofd beveiliging.

Foto Shutterstock

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.