Ga naar inhoud

Grote brand vernietigt Europa's grootste hostingprovider OVH


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

hoi,

Datacenter SBG2 en delen van SBG1 zijn afgebrand, medewerkers zijn in veiligheid, talloze klanten zijn getroffen

Woensdagavond werd OVH Cloud getroffen door een grote brand die ernstige schade veroorzaakte. Het incident werd via Twitter gedocumenteerd door de oprichter en CEO van het bedrijf, Octave Klaba. OVH is de grootste hostingprovider in Europa en een van de belangrijkste providers wereldwijd achter de industriereuzen Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud.

De vier datacentra in Straatsburg, Frankrijk, werden getroffen. Om nog onduidelijke redenen trof de brand eerst het datacenter van SBG2. Volgens Klaba was de brandweer direct ter plaatse om de brand te bestrijden. Uiteindelijk wisten de vlammen van SBG2 echter delen van de aangrenzende SBG1 volledig te vernielen. Alle medewerkers kwamen echter in veiligheid. Woensdag om 07.20 uur meldde Klaba dat de brand was geblust.

Gebruikers en operators van servers in de datacenters van OVH waren en worden nog steeds getroffen, zelfs als hun gegevens niet in SBG1 of SBG2 staan. Omdat deze moesten worden geïsoleerd van het netwerk. SBG3 en SBG4 bleven het vuur gespaard, maar moesten worden uitgeschakeld.

Er worden momenteel plannen gemaakt om SBG3, SBG4 en mogelijk delen van SBG1 weer online te brengen. De eerste servers gaan op zijn vroegst donderdag weer in bedrijf. Binnenkort start ook de inspectie van de schade in SBG1. (gpi, 10 maart 2021)

  • Bedankt 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

De brand heeft het datacenter SBG 2 volledig verwoest, SBG 3 gedeeltelijk.
SBG 2 huisvestte echter ook de centrale stroomvoorziening en aansluiting op het backbone-netwerk voor SBG 1, 3 en 4.
De brand vernietigde ook de back-upverbindingen naar het stroom- en glasvezelnetwerk,
daarom blijven veel servers dagenlang onbereikbaar, ook al worden ze fysiek niet getroffen door de brand.
En klanten die hun backups op servers hebben staan die niet door de brand zijn vernield, maar door de gevolgen nog steeds niet bereikbaar zijn, hebben nu een reëel probleem.
Zonder naar de back-ups te gaan, kunt u geen noodsysteem aan de gang krijgen.
Alleen het vijfde datacenter in Straatsburg is geheel onbeschadigd en blijft draaien omdat het op een andere locatie is gevestigd.

hierbij nog wat foto`s van het gebeuren

OVH Rechenzentrum Feuer in StraßburgOVH Rechenzentrum Feuer in StraßburgOVH Rechenzentrum Feuer in StraßburgOVH Rechenzentrum Feuer in StraßburgOVH Rechenzentrum Feuer in Straßburg

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

Stroomvoorziening onder verdenking
Wat het echte waarom betreft, geeft Klaba een eerste beschrijving van wat er ter plaatse is gebeurd. Dienovereenkomstig ging er 's nachts een alarm af. De eerste mensen of brandweerlieden die ter plaatse waren, moesten echter de SBG2 verlaten vanwege een grote hoeveelheid rook. Het was echter mogelijk om foto's te maken met een thermische camera en deze toonden aan dat twee eenheden die verantwoordelijk waren voor de ononderbroken stroomvoorziening (UPS) brandden of de oorzaak zouden kunnen zijn.

Vooral de UPS met het nummer 7 wordt verdacht. Omdat dit volgens Klaba de dag ervoor was geserviced en ook veel onderdelen zijn vervangen, aldus de OVH-baas. Maar op dit moment kan er niet meer over gezegd worden. De komende dagen zullen opnames van bewakingscamera's worden geëvalueerd, waarvan er in totaal ongeveer 300 in de datacenters in Straatsburg zijn.

Om veiligheidsredenen zijn alle datacenters gesloten en dat zullen ze in ieder geval vandaag blijven. De brand is inmiddels gedoofd, maar de brandweer is daar nog aan het werk omdat de gebouwen nog gekoeld moeten worden. De technici kunnen het pand of de getroffen serverruimtes niet betreden. Klaba: "We hebben geen toegang tot de locatie. Daarom worden SBG1, SBG3, SBG4 vandaag niet herstart."

Volgens Bleeping Computer, zijn iniedergeval het beveiligingsbedrijf Bad Packets, de schaakserverprovider Lichess.org, het cryptocurrency-handelsplatform Deribit, de encryptietool VeraCrypt, eeNews Europe en nog veel meer  getroffen.

https://www.bleepingcomputer.com/news/technology/ovh-data-center-burns-down-knocking-major-sites-offline/

OVH Rechenzentrum Feuer in Straßburg

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

even een kleine update

3,6 miljoen websites offline gehaald na brand in OVH-datacentra

Websites die tijdens de brand offline gingen, waren onder meer online banken, webmaildiensten, nieuwssites, online winkels

die PBM's verkopen om te beschermen tegen coronavirus, en de overheidswebsites van verschillende landen.

OVH heeft een update gepubliceerd over zijn Fire at Our Strasbourg Site-pagina, en een incidentrapport suggereert dat het twee weken

kan duren om een deel van de vernietigde infrastructuur opnieuw op te bouwen.

https://www.ovh.ie/news/press/cpl1786.fire-our-strasbourg-site

http://travaux.ovh.net/?do=details&id=49484

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben wel benieuwd waar ze die 3,6 miljoen websites nu plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur geleden, vogelaar zei:

Ik ben wel benieuwd waar ze die 3,6 miljoen websites nu plaatsen.

In de cloud :groteogen:

Maar ook als er geen wolken zijn :hehehe:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sure I know but have to be honest........ I have a cloud intolerance.

:wijnvat:

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.