Ga naar inhoud

Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Het einde van het delen van een Netflix-abonnement met familie, vrienden en kennissen binnen meerdere huishoudens lijkt in zicht.

Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen
Foto ProShots

Accountsharing – zoals het delen een abonnement met derden wordt genoemd – is al enige tijd een doorn in het oog van eigenaren van bijvoorbeeld streamingdiensten. Ook tv-distributeurs als Ziggo hebben last van het opkomende fenomeen. Zo is op dit moment grote vraag naar de inloggegevens van Ziggo GO-account. Het nieuwe raceseizoen van Formule 1 begint over twee weken. Omdat vanaf dit jaar deze koningsklasse van de autosport alleen tegen betaling te volgens is als geen tv-abonnement bij Ziggo wordt gekocht, zoeken bijvoorbeeld abonnees van KPN, Canal Digitaal en T-Mobile binnen de familie- en vriendenkring naar personen die de inloggegevens van Ziggo GO willen afstaan. Op deze manier kan alsnog zonder extra te betalen naar Formule 1 gekeken worden. De kans op storing wordt hierdoor wel groter.

 

Netflix

Voor Netflix is de maat vol. De streamingdienst test op dit moment een functie waardoor kijken met een gedeeld account onmogelijk maakt. Alleen mensen in hetzelfde huis kunnen van het account gebruik maken. Wie met een gedeeld account kijkt waarvan men niet de eigenaar is, krijgt een melding in beeld waarin staat dat een eigen abonnement gekocht dient te worden om verder te kijken. Wie dit naar aanleiding van deze melding direct doet, kan wel de eerste dertig dagen gratis naar de streamingdienst kijken. Als op een andere wijze een Netflix abonnement wordt gekocht, bestaat een gratis kijkperiode niet meer.

 

Concurrentie

De concurrentie op de streamingmarkt wordt met de dag groter. Netflix moet veel geld lenen om nieuwe eigen films en series te laten maken. Ook de uitzendrechten van content gemaakt door derden wordt duurder omdat meerdere streamingdiensten om dit ‘vrije content’ de strijd aangaan. Ondanks dat Netflix wereldwijd de meeste abonnees heeft, zit het bedrijf in een moeilijke situatie omdat concurrenten als Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max een kapitaal veel krachtiger eigenaar hebben. Netflix loopt door accountsharing miljarden euro’s mis. Onderzoek wijst namelijk uit dat de helft van de Netflix-kijkers met een gedeeld abonnement van de streamingdienst gebruik maakt. Netflix heeft de test met het blokkeren van een gedeeld account inmiddels bevestigd.


Bron: Totaal TV
Link naar reactie
Delen op andere sites

In Spanje kwam dit ook aan de orde gevolg gelijk massale opzeggingen bij Netflix, nu lees je er niets meer over ook wij hebben een gedeeld Netflix account hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk ook dat het wel zal meevallen, en dat de familie abbo's met mekaar delen gewoon zal blijven bestaan.

Het zal meer gaan om die alibaba aanbieders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

¨Alleen mensen in hetzelfde huis kunnen van het account gebruik maken.¨

Dat is toch helemaal prima en ook de bedoeling van zo´n abonnement.

Ze zullen wel checken vanaf welk ipadres er gestreamd wordt.

En een check wordt toegevoegd of er bijvoorbeeld eenmaal per week / 2 weken vanaf het ipadres van de abonnee houder wordt gestreamd met alle ¨rand¨"gebruikers.

Bijvoorbeeld van studenten die op kamers wonen en in het weekend naar huis gaan.

Prima zo!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar je kan toch ook via het 4/5 G netwerk streamen en onderweg zijn, dan heb je telkens verschillende ip adressen, controle hierop lijkt mij moeilijk 

 

grtz

razors

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier zit het zo, mijn zwager woont in Zweden maar heeft paar jaar terug duurste Netflix account geopend in Spanje en deelt die met een vriend, schoonmoeder en ons in Spanje, in Zweden maakt hij ook gebruik van zelfde account. Dus 3 verschillende IPs en lokaties in Spanje en dan 1 in Zweden en dat gaat allemaal gewoon goed. Ze kunnen dat niet echt dwars zitten bij Netflix want de klant zegt gewoon de boel op als dat gebeurd. Met Amazon Prime en Disney trouwens zelfde verhaal als bovenstaande en ook geen enkel probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.