Ga naar inhoud

THE BBC 2022-2027


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

hoi,

hierbij nog een vertaling van de belangrijkste delen

De BBC heeft ambitieuze plannen onthuld voor de grootste transformatie in decennia. De omroep zal naar verwachting zijn creatieve en journalistieke inspanningen de komende zes jaar buiten Londen verplaatsen. De voorstellen in het plan van de BBC, "The BBC Across the UK" vertegenwoordigen grote veranderingen en zijn bedoeld om de inzet van de BBC te versterken om alle delen van het land beter te weerspiegelen, vertegenwoordigen en dienen.

 

Verwacht wordt dat de BBC in 2027/28 nog minstens £ 700 miljoen extra zal uitgeven in het VK, wat economische voordelen van meer dan £ 850 miljoen zal opleveren. Dit gaat niet alleen over werkgelegenheid en opleiding, maar ook om de vertegenwoordiging van individuele Britse regio's op en buiten het scherm te verbeteren.
 

- Onze missie moet zijn om producten voor heel Groot-Brittannië te leveren en elk huishouden te voorzien van waarde van de BBC. Deze plannen zullen ons dichter bij de kijkers brengen, banen en investeringen creëren en nieuw talent ontwikkelen en koesteren, aldus Tim Davie, CEO van BBC .

 

De plannen omvatten specifiek:

Een verandering in de manier waarop tv-programma's zijn gerangschikt. Voor het eerst zal de overgrote meerderheid van de BBC-programma's overal in het VK worden geproduceerd, niet alleen in Londen. Dit geldt voor minimaal 60 procent. bestellingen.

Transformatie in de lancering en productie van online netwerkradio en audio. In 2027/28 50 procent kosten voor netwerkradio en muziek vinden plaats buiten Londen.

Belangrijke BBC News-items in het VK. Een groot deel van BBC News zal worden verplaatst naar centra in het VK om ervoor te zorgen dat verhalen met hun publiek worden gedeeld en dat verschillende stemmen en standpunten effectiever worden vertegenwoordigd. De helft van het team zal door het hele land werken.

Een echt Britse BBC. Salford wordt de belangrijkste basis voor digitale en technologieteams - een wereldwijd centrum voor verbetering - ondersteund door digitale teams in Glasgow, Cardiff en Londen. BBC Studios in Bristol, Cardiff en Glasgow worden uitgebreid. Het hoofdkantoor in Belfast wordt gemoderniseerd. Radio - Newsbeat en Asian Network zullen gevestigd zijn in Birmingham; terwijl Radio 3 en 6 Music zal worden gemaakt in Salford.

Grote investering in lokale BBC-rapportage. Een netwerk van digitale sociale journalisten heeft tot doel de levering van regionaal nieuws te verbeteren. De aangepaste BBC One in Yorkshire, het noordwesten en het noordoosten van Engeland wordt geïntroduceerd. Tijdens de spits zullen maximaal zes nieuwe lokale BBC-radiodiensten verschijnen, waaronder Bradford, Sunderland en Wolverhampton. Er zullen nieuwe lokale BBC-nieuwsbrieven op aanvraag verschijnen voor meer dan 50 gebieden op BBC Sounds.

Versterking van de creatieve economie in het VK. Creatieve partnerschappen met Northern Ireland Screen en Creative Scotland zullen worden verlengd, nieuwe partnerschappen worden gevormd met Creative Wales. De BBC zal zich richten op partnerschappen in Noord- en Midden-Engeland.

Verdubbeling van de inzet voor leerlingen. Elk jaar ondersteunt de BBC 1.000 leerlingen in het VK en test het West Midlands Apprenticeship Training Agency.

 

Daarnaast zullen nieuws- en actualiteitenprogramma's zoals BBC Two's Newsnight het hele jaar door vanuit verschillende bases in het VK worden uitgezonden en Radio 4 Today wordt gedurende ten minste 100 afleveringen per jaar buiten Londen uitgezonden. De hit BBC One Morning Live wordt het hele jaar door uitgezonden vanuit Salford.

De komende drie jaar wordt er geïnvesteerd in twee nieuwe series: een voor Noord-Engeland en een voor algemeen. In dezelfde periode zullen naar verwachting meer dan 100 nieuwe en terugkerende serietitels de levens en gemeenschappen van kijkers buiten Londen weerspiegelen, waaronder ten minste 20 met Schotland, Wales of Noord-Ierland.

met dank aan auteur: Jerzy Kruczek | bron: BBC 

  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.