Ga naar inhoud

ESPN: 'Eredivisie in 4K Ultra HD staat op de agenda'


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Voor het eerst in de geschiedenis van Nederlandse tv wordt een jaarlijks terugkerend sportevenement in 4K Ultra HD in de huiskamer gebracht.

ESPN: 'Eredivisie in 4K Ultra HD staat op de agenda'
Foto ProShots

Ziggo gaat Formule 1 vanaf 26 maart in 4K Ultra HD (UHD) aan klanten leveren. Overigens niet aan alle klanten. Alleen bij gebruik van Mediabox Next is Formule 1 in 4K te bekijken. Het gaat om een groep van op dit moment meer dan 600.000 abonnees vaan het kabelbedrijf. De overige 3,2 miljoen abonnees kunnen Formule 1 net als in voorbijgaande jaren in HD volgen.

 

ESPN

Het is niet uit te sluiten dat dit jaar nog meer sport in 4K voor Nederlandse huiskamers beschikbaar komt. ESPN laat namelijk desgevraagd aan Totaal TV weten dat het uitzenden van Eredivisie voetbal in 4K een agendapunt bij de betaalzender is. “Het onderwerp staat op de agenda. We onderzoeken verschillende mogelijkheden met betrekking tot Ultra HD. Dat doen we uiteraard in overleg met onze distributiepartners. Meer concreet kan ik op dit moment niet zijn”, aldus ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen.

 

Niet exclusief

In tegenstelling tot Ziggo Sport dat Formule 1 in 4K exclusief bij het eigen Ziggo gaat aanbieden, geldt voor ESPN andere regels. ESPN dient namelijk door een beslissing van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt alle distributeurs een gelijk distributie-aanbod te leveren. Dit betekent dat alle distributeurs toegang dienen te hebben tot het 4K-aanvoersignaal als ESPN besluit Eredivisiewedstrijden in 4K aan te gaan bieden. In Nederland bieden op dit moment onder meer Ziggo, KPN, Canal Digitaal en Stichting Kabelnet Veendam (SKV) 4K-zenders aan abonnees aan.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.