Ga naar inhoud

Overstappen van Joyne naar Canal Digitaal: ‘doe het snel’


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Joyne is failliet. Wie via satelliet naar Nederlandse tv wil blijven kijken, kan dit binnenkort alleen nog via Canal Digitaal doen.

 
Overstappen van Joyne naar Canal Digitaal: ‘doe het snel’

Joyne is niet meer. Na bijna vier jaar is onlangs het doek voor de tweede satelliettelevisieaanbieder van Nederland gevallen. Nederlandse tv via de satelliet kan over enkele weken alleen nog via Canal Digitaal gekeken worden. Tenminste als de oud Joyne abonnee ervoor kiest om de overstap naar Canal Digitaal te maken. Het grootste deel van de Joyne-klanten was voorheen namelijk abonnee van Canal Digitaal en zijn omwille van uiteenlopende redenen naar Joyne overgestapt. Daarnaast is het zenderaanbod anders. Canal Digitaal heeft namelijk geen distributieovereenkomst met Discovery Inc. Hierdoor ontbreken zenders als Discovery, TLC, Animal Planet en Eurosport in het aanbod.

 

CI+ module

Wie van Joyne naar Canal Digitaal wil overstappen, doet er goed aan om niet al te lang te wachten. Als eerste gaat de distributie van het Joyne zenderaanbod op Eutelsat 9B satelliet naar verwachting rond 1 juni gestaakt worden. Daarna kan alleen via Astra 3B satelliet gekeken worden. Maar dat kan niet met de CI+ module van Joyne. Hiervoor is een CI+ module van Canal Digitaal nodig. Deze module kan voor oud Joyne abonnees met korting gekocht worden als een abonnement bij Canal Digitaal wordt afgesloten.

 

Moeilijk verkrijgbaar

Totaal TV krijgt vanuit de satellietbranche van meerdere verkopers signalen dat het steeds moeilijker wordt om de benodigde CI+ modules van Canal Digitaal in te kopen. Het advies is dan ook dat als men de overstap van Joyne naar Canal Digitaal wil maken dit dan ook snel te doen. Op deze manier wordt voorkomen dat men enige weken van Nederlandse tv-zenders van bijvoorbeeld NPO, RTL Nederland en Talpa Network verstoken is. Joyne had bij het faillissement iets meer dan 10.000 abonnees. De voorraad CI+ modules van Canal Digitaal was op dat moment beduidend minder.

 

Smartcard

Wie nu via Joyne naar satelliettelevisie kijkt en dit voorheen via Canal Digitaal deed, kan de wellicht bewaarde oude Canal Digitaal smartcard niet meer laten heractiveren. Canal Digitaal is gestopt met het heractiveren van smartcards. Nieuwe klanten kunnen alleen nog met een Viaccess CI+ module met ingebouwde chip of door Canal Digitaal geleverde bruikleendecoder naar het tv-zenders kijken en radiozenders luisteren.

Bron: Totaal TV

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Net gelezen dat Canal Digitaal gewoon de oude smartcards nog heractiveerd, dus men hoeft gelukkig nog niet aan die nare module.

 

https://www.totaaltv.nl/nieuws/canal-digitaal-joyneklanten-kunnen-oude-smartcard-weer-gebruiken/

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.