Ga naar inhoud

Keren Discovery en Eurosport terug bij Canal Digitaal?


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Wie via Canal Digitaal naar tv-zenders kijkt, moet het al bijna aan jaar doen zonder de kanalen van Discovery Benelux. Komt daar binnenkort verandering in?

Keren Discovery en Eurosport terug bij Canal Digitaal?

Canal Digitaal is een merknaam van Canal+ Luxembourg, dat voorheen bekend was onder de naam M7 Group. Canal Digitaal levert inmiddels al 25 jaar via de satelliet digitale televisie. Sinds enige jaren wordt ook online tv aan Nederlanders geleverd. In eigen beheer biedt Canal Digitaal OTT-abonnementen aan. Daarnaast wordt een IPTV-platform aan meerdere serviceproviders zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet geleverd. Online.nl is net als Canal Digitaal een merknaam – en dus eigendom – van Canal+ Luxembourg.

 

Te duur

Bij Canal Digitaal zijn sinds 1 juni 2020 de zenders van Discovery Benelux uit het zenderaanbod verdwenen. Het gaat om zenders als Discovery, TLC, ID en Eurosport. Het op dat moment aflopende distributiecontract werd door beide partijen niet verlengd. Canal+ Luxembourg wilde het bedrag dat Discovery Benelux eiste voor doorgifte van de tv-zenders niet betalen. Te duur, oordeelde Canal+ Luxembourg. Ruimte om te onderhandelen over de juiste distributievergoeding was onvoldoende aanwezig. Het gevolg was dat alle zenders van Discovery Benelux uit het zenderaanbod van Canal Digitaal verdwenen.

 

Delta

Uniek was deze situatie niet in Nederland. Eerder haalde Delta de zenders van Discovery Benelux uit het zenderaanbod. En dit gebeurde omwille van dezelfde reden als Canal Digitaal. Te duur dus. Na een jaar keerden de Discovery Benelux-zenders echter terug in de zenderlijst van Delta. Nu de Discovery-zenders bijna een jaar uit het zenderaanbod van Canal Digitaal zijn, hoopt menig Nederlander die via Canal Digitaal naar tv kijkt dat de tijd rijp is dat ook in hun zenderlijst zenders als Discovery en Eurosport weer terugkeren. Dit geldt ook voor satellietkijkers die voorheen abonnee van Joyne waren en nu verplicht naar Canal Digitaal dienen over te stappen als tenminste via satelliet naar tv gekeken wil blijven worden.

 

Weinig kans

Zeker nu andere distributeurs – waaronder Ziggo – wel een nieuwe distributieovereenkomst met Discovery hebben kunnen afsluiten, zijn de ogen op Canal+ Luxembourg gericht. Maar het lijkt er niet goed uit te zien voor de Canal Digitaal-kijker. De kans dat de zenders van Discovery Benelux bij Canal Digitaal terugkeren, is klein. Uiterst klein. Christiaan Puper, country manager bij Canal Digitaal stelt dat op dit moment niet met Discovery wordt onderhandeld over het hervatten van de distributie van de Discovery Benelux-zenders. Onderhandelen wil Puper wel maar dan moet de doorgifteprijs echt naar beneden. En daar lijkt Discovery weer weinig voor te voelen. Het is duidelijk dat Canal+ Luxembourg de aan de zenders gekoppelde prijs overgewaardeerd vind. Zeker nu Discovery met veel kracht de eigen streamingdienst discovery+ in de markt aan het zetten is.

 

Canal+

Wellicht dat de enige manier voor terugkeer van de Discovery Benelux-zenders bij Canal Digitaal een grotere overeenkomst tussen de Franse tv-reus Canal+ en Discovery is. Een distributiedeal die betrekking tot meer landen heeft. Canal+ Luxembourg is namelijk sinds 2019 onderdeel van Canal+. Dit is nu bij Canal Digitaal goed te merken aan het bij het basisabonnement aanbieden van honderden films en series die online via OTT en IPTV bekeken kunnen worden en die ook voor de hybride satellietkijkers beschikbaar zijn. Dit aanbod had zonder steun van moederbedrijf Canal+ veel moeilijker tot stand kunnen komen.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk houd ik niet zo van die zogenaamde "speculatie" nieuwsberichten, een nieuwsbericht moet in mijn ogen feiten bevatten waardoor het nieuwswaardig is. Hier wordt er zomaar wat opgeklad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

22 uur geleden, Penthe zei:

Persoonlijk houd ik niet zo van die zogenaamde "speculatie" nieuwsberichten, een nieuwsbericht moet in mijn ogen feiten bevatten waardoor het nieuwswaardig is. Hier wordt er zomaar wat opgeklad.

Helemaal mee eens.

Flut artikel.

Geeft alleen maar de armoede van Totaal TV aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.