Ga naar inhoud

Delta Fiber wil met nieuwe generatie glasvezel snelheid opvoeren naar 25Gbps


vogelaar

Aanbevolen Berichten

De techniek staat niet stil. En Delta Fiber Nederland wil met de nieuwste technologie de snelheid op de eigen glasvezelnetwerken uiteindelijk tot 25Gbps opvoeren.

Delta Fiber wil met nieuwe generatie glasvezel snelheid opvoeren naar 25Gbps
Foto Getty Images

Delta Fiber stapt over naar de nieuwste technologie voor glasvezel. Het bedrijf maakt het mogelijk om Nederlands hoogste internetsnelheden te bieden via het zogenoemde XGS-PON. Met deze techniek zijn snelheden tot 10 Gbps mogelijk en is het netwerk voorbereid op snelheden tot maar liefst 25 Gbps. Delta Fiber is de tot nu toe enige internetprovider in Nederland die deze technologie voor consumenten en de zakelijke markt grootschalig uitrolt.

 

Wat gaat dat supersnel internet kosten?

Later dit jaar maakt Delta Fiber de prijzen bekend voor de eerste abonnementen tot 10 Gbps. Met het aanbieden van deze nieuwe snelheden loopt DELTA Fiber voorop in Nederland.

 

Wanneer gaat aanleg beginnen?

De eerste plaats waar deze technologie wordt uitgerold is het Zeeuwse Kapelle. Daar wordt in het dorp de eerste wijkcentrale voorzien van deze nieuwste apparatuur. Vanaf september wordt deze technologie de standaard voor de aanleg van alle nieuwe glasvezelnetwerken door Delta Fiber in Nederland.

 

Stijgend dataverkeer

“Met deze nieuwste technologie kunnen onze klanten profiteren van de hoogste internetsnelheden van Nederland. Elk jaar stijgt het dataverkeer met zo’n 40 procent. We gaan nu werken aan snelheden tot 10 Gbps. Met deze upgrade is ons netwerk ook voorbereid op snelheden tot 25 Gbps. Zo kunnen we blijven meegroeien met de behoefte van onze klanten in de toekomst”, zegt CTO John Wittekamp van Delta Fiber. De nieuwe glasvezeltechniek wordt geleverd door de Finse leverancier Nokia. Het gaat om apparatuur in de wijkcentrale, het aansluitpunt in huis en het modem. Aan de manier van aanleggen verandert verder niets. Elke woning krijgt vanuit de wijkcentrale een unieke glasvezelkabel aangelegd.

 

Nieuw modem met wifi 6

In gebieden waar XGS-PON wordt uitgerold, krijgen klanten een modem dat past bij deze nieuwste technologie. Dit modem is standaard voorzien van wifi 6. Wifi 6 kan snelheden tot 10 Gbps aan en verdeelt het verkeer naar aangesloten apparaten efficiënter. Bovendien heeft wifi 6 minder last van andere netwerken en presteert beter bij een afnemend wifi-signaal.

 

Wat doet de concurrentie?

Zowel Ziggo, KPN, T-Mobile als E-Fiber leveren op hun netwerken op dit moment een maximale internetsnelheid van 1Gbps. Bij Ziggo gaat het hierbij alleen om de downloadsnelheid en is de uploadsnelheid beduidend lager. Ziggo en KPN hebben op het eigen netwerk al testen uitgevoerd waarbij een snelheid van bijna 10Gbps wordt gehaald.


Bron: Totaal TV
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.