Ga naar inhoud

Canal Digitaal bevestigt: gebruik smartcard deels aan banden


Aanbevolen Berichten

Canal Digitaal bevestigt: gebruik smartcard deels aan banden

Canal+ Luxembourg gaat in de loop van 2022 het gebruik van de smartcard deels aan banden leggen. Maar de smartcard blijft onder bepaalde voorwaarden wel bestaan.

Een groot deel van de abonnees van Canal Digitaal gebruikt een smartcard om de gecodeerde zender binnen het aanbod via de satelliet te kunnen bekijken. Onlangs kondigde Canal Digitaal aan dealers aan dat in 2022 een wijziging aan de codering wordt doorgevoerd. Daarbij wordt de smartcard deels aan banden gelegd. Dit wil zeggen dat de smartcard niet meer in alle satellietontvangers gebruikt kan worden. Het gaat hierbij om satellietontvangers met een zogenaamde Multicas (MCAS) interne kaartlezer. Deze kaartlezer zijn niet door Canal Digitaal en de eigenaar van het coderingssysteem dat Canal Digitaal gebruikt gecertificeerd. Totaal TV stelt al jaren bij de eigen hardware testen dat gebruik van dergelijke MCAS interne kaartlezer vanwege het ontbreken van certificering niet gegarandeerd kan worden.

 

Hoe kan je smartcard blijven gebruiken?

 

Tegelijk met het uitschakelen van MCAS functionaliteit, worden een reeks van modules die geheel of deels gebaseerd zijn op MCAS of te oud zijn geworden buitenspel gezet. Gebruik van de smartcard bij Canal Digitaal blijft na de wijziging alleen mogelijk bij gebruik van de originele witte CI+ module van Canal Digitaal. Canal Digitaal gaat bij deze module na de wijziging actief gebruik maken van de extra coderingsbeveiligingen die de CI+ techniek in huis heeft. Op dit moment kan de witte CI+ module van Canal Digitaal in vrijwel elke satellietontvanger gebruikt worden waarin een CI-slot aanwezig is. Het is nog onduidelijk of na het activeren van de CI+ techniek dit bij elke satellietontvanger het geval blijft.

 

Lees hier verder: https://www.totaaltv.nl/nieuws/canal-digitaal-doet-smartcard-in-de-ban/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.