Ga naar inhoud

EK 2020 in 11 verschillende steden


Penthe

Aanbevolen Berichten

 

EK 2020 in 11 verschillende steden

 

Na een jaar uitstel gaat eindelijk het UEFA Euro 2020 van start. Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van het Europees Kampioenschap zal het toernooi in verschillende landen verspreid over het hele continent gehouden worden. De halve finale en de finale zullen in Londen gespeeld worden.

Er zijn in totaal 11 gaststeden voor het EK van dit jaar, namelijk:

Amsterdam, Bakoe (Azerbeidzjan), Boekarest (Roemenië), Boedapest (Hongarije), Glasgow (Schotland), Kopenhagen (Denemarken), Londen (Engeland), München (Duitsland), Rome (Italië), Sevilla (Spanje) en Sint-Petersburg (Rusland).

De wedstrijden zullen plaatsvinden in onderstaande stadia:

Hampden Park, Wembley Stadium, Sint-Petersburg Stadion, Bakoe Olympisch Stadion, Allianz Arena, Stadio Olimpico, Johan Cruijff Arena, Nationale Arena Boekarest, Puskás Aréna, Parken Stadion, Stadion La Cartuja Sevilla

De uiteindelijke toernooidata zijn 11 juni tot 11 juli 2021, waarbij we eraan herinneren dat de oorspronkelijke data van de competitie moesten worden uitgesteld vanwege de aanhoudende COVID-19 pandemie.

De gastlanden die zich via de Europese kwalificaties hebben gekwalificeerd, mogen alle drie de wedstrijden in de groepsfase thuis spelen. Aangezien Rusland en Denemarken allebei hun plaats op UEFA Euro 2020 hebben bemachtigd via de kwalificatiewedstrijden, werd een extra loting gehouden om te beslissen welk team alle drie de wedstrijden van de groepsfase thuis speelt. Denemarken zal uiteindelijk drie groepswedstrijden thuis spelen en Rusland twee.

 

Rusland wilde EK organiseren

 

Eind 2021 was het nog niet duidelijk waar het EK gehouden zou worden. In eerste instantie werd gedacht dat het spelen in veel verschillende landen zou leiden tot te veel reisbewegingen. Rusland bood daarom aan om het EK 2020 in hun land plaats te laten vinden. De Russen hebben ook het WK in 2018 georganiseerd en hebben daarom de benodigde stadions en infrastructuur om zo’n groot evenement te kunnen organiseren. Van de twaalf stadions die werden gebruikt op het WK in 2018 zijn er namelijk maar liefst negen nieuw gebouwd en twee flink gerenoveerd. Daarnaast was Sint-Petersburg toch al een van de speelsteden voor komend EK. Uiteindelijk is in verband met de coronapandemie toch besloten om de wedstrijden te verspreiden over heel Europa.

 

Voetbalwedstrijd in Rusland bijwonen: visum aanvragen

 

Vanwege de coronapandemie is het momenteel niet mogelijk om alle wedstrijden van het EK in levenden lijve bij te wonen. Hier vind je vast wat nuttige tips voor als het wel weer mogelijk is om een voetbalwedstrijd in het buitenland te bezoeken.

De meeste wedstrijden van het EK zijn zonder visum te bezoeken, behalve die in Rusland. Om een wedstrijd in Sint-Petersburg bij te wonen heb je een visum Rusland nodig. Gelukkig kan dit visum gemakkelijk online aangevraagd worden. Na het invullen van het online aanvraagformulier wordt het visum voor Rusland na ongeveer een week toegekend. Vervolgens mag je met een goedgekeurd visum 30 dagen in Rusland verblijven.

Je kunt kiezen voor het single-entry visum voor Rusland, maar als je ook nog een keer het land wil ontdekken zonder voetbalwedstrijd te bezoeken bestaat er ook de mogelijkheid om het double-entry of multiple-entry visum aan te vragen. Met deze variant mag je binnen de geldigheidsperiode van 180 dagen meerdere keren naar Rusland reizen.

 

Bron: MEE MET ORANJE

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.