Ga naar inhoud

Niet bij Ziggo en KPN: Satellietkijker wordt verwend met 4K Ultra HD


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Wie in Nederland naar het uitgebreidste aanbod van 4K-kanalen wil kijken, moet toch echt een schotelantenne installeren. Satelliet wint namelijk met 4K.

Niet bij Ziggo en KPN: Satellietkijker wordt verwend met 4K Ultra HD
Foto Getty Images

In Nederland zijn via vaste netwerken wel diverse 4K-kanalen in Ultra HD-beeldkwaliteit te bekijken. Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft het grootste aanbod 4K-kanalen. Deze aanbieder is echter alleen in en om Veendam verkrijgbaar. Van de landelijke distributeurs timmeren vooral Ziggo en KPN goed aan de weg. KPN heeft één 4K-kanaal meer dan Ziggo. Maar Ziggo biedt daarentegen exclusief Ziggo Sport 4K met Formule 1 en onlangs de finales van Wimbledon in volwaardig 4K.

 

Satelliet

Maar het is de satellietkijker die de beschikking heeft over de meeste 4K-kanalen. En daarvoor hoeft zelfs in de meeste gevallen niet voor betaald te worden. Het zijn niet alleen demokanalen maar ook zenders met een volwaardige eigen programmering. De echte 4K-satellietkijker vindt op de Thor-satelliet op 0,8 graden west wellicht het meest aantrekkelijke aanbod. Zo zijn de zenders Wow! 4K, NASA TV UHD, Mooz 4K, 4K Heritage en Home 4K ongecodeerd te ontvangen en dus zonder abonnement te bekijken.

 

Hotbird

Maar ook de Hotbird-satelliet op 13 graden oost is interessant voor 4K liefhebbers met een schotelantenne. Op deze satellietpositie zijn al enige tijd de zenders NASA TV UHD en het testkanaal Hotbird 4K1 ongecodeerd te ontvangen. Aan dit ongecodeerde 4K-aanbod is nu de zender Fashion 4K toegevoegd. Fashion 4K is te ontvangen via de uitzendfrequentie 12.539 GHz H – 30000 – 5/6.

Bron:Totaal TV

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.