Ga naar inhoud

Ziggo en KPN aangevallen: prijsdoorbraak gigabit internet Delta


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Delta Fiber zet de Nederlandse gigabit internetmarkt op scherp. Het bedrijf maakt gigabit de standaard en verlaagt de abonnementsprijs fors.

Ziggo en KPN aangevallen: prijsdoorbraak gigabit internet Delta
Foto ProShots

Delta Fiber gaat niet alleen fors investeren in de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Het gaat op de gigabit internetmarkt de strijd aan met Ziggo en KPN. Dit gebeurt op twee manieren. Als eerste gaat Delta Fiber alle netwerken naar de nieuwe technische standaard XGS-PON opwaarderen. In gebieden waar dit gebeurt, gaat het bedrijf een supersnel glasvezelabonnement aanbieden met een symmetrische internetsnelheid van maar liefst 8Gbps (8000Mbps). Maar wellicht belangrijker is dat Delta bij levering van internet via glasvezelnetwerken gigabit de standaard maakt. Daarbij komt ook nog eens een forse prijsverlaging. Delta Fiber gooit bij gigabit internet letterlijk de knuppel in het Nederlandse hoenderhok.

 

Fors prijsverschil

Delta gaat gigabit glasvezelinternet aan alle klanten voor €47,50 per maand aanbieden. Dit is 19 euro goedkoper dan voorheen het geval was. Wie nu bij Delta het internetabonnement met een snelheid van 400Mbps koopt, ziet de internetsnelheid naar 1Gbps verhoogd worden. Daarnaast gaat de abonnementsprijs ook nog eens met €2,50 omlaag. De nieuwe prijsstelling van gigabit internet bij Delta Fiber is 10 euro per maand goedkoper dan KPN. Het prijsverschil met Ziggo is zelfs nog groter, namelijk 18 euro per maand. Bij Ziggo wordt dan wel een lineair tv-pakket van meer dan veertig zenders meegeleverd. De uploadsnelheid is daarnaast met 50Mbps twintig keer langzamer dan bij Delta Fiber en bij KPN.

 

Snel, sneller, snelst

Delta Fiber gaat naast het gigabit abonnement ook een abonnement met 8Gbps symmetrische internetsnelheid leveren. De prijs van dit abonnement is €67,50. Ter vergelijk, dit is precies een euro duurder dan het gigabit internet-only abonnement bij Ziggo met de beperkte uploadsnelheid. Delta Fiber biedt dit abonnement als eerste in Het Hoogland in Groningen, Drechterland-Noord in Noord-Holland en de plaatsen Alphen, Chaam en Riel in Noord-Brabant aan. In deze plaatsen is het Delta Fiber netwerk naar XGS-PON opgewaardeerd. Elke maand voegt Delta Fiber nieuwe plaatsen toe waar het 8Gbps abonnement beschikbaar komt. Uiteindelijk is dit abonnement in 2022 voor alle klanten te koop.

 

Over the top

De vraag is echter of consumenten wel een abonnement met een snelheid van 8Gbps nodig hebben. Zelfs voor de meeste bedrijven is een abonnement met een dergelijke snelheid te veel van het goede. Daarnaast is vrijwel alle door consumenten gebruikte apparatuur niet geschikt om een dergelijke snelheid daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Het opwaarderen naar dit abonnement is dan in deze gevallen nutteloos. Het is echter wel goed dat Delta Fiber een dergelijk abonnement aanbiedt. Het laat zien dat de rek uit glasvezel er voorlopig zeker niet uit is. Met de mogelijkheid om met XGS-PON de internetsnelheid naar 25Gbps uit te breiden, wordt meer en meer duidelijk de coaxkabels van Ziggo niet tegen het glasvezel geweld op kunnen.

Bron: Totaal TV

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Klinkt leuk voor mensen in het delta gebied.

Hier hebben we ziggo of koper.

Geen glasvezel dus en zo zijn er nog heel veel andere plaatsen in Nederland.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uur geleden, zei Piet:

Klinkt leuk voor mensen in het delta gebied.

Ik zit in het Delta/Caiway buitengebied en zou ook glas krijgen.

Na een enquête, diverse berichten dat aanleg zou gaan plaatsvinden en zelfs na het afsluiten van een glasvezelabonnement a €1900 per aansluiting waar Caiway €1500 voor zijn rekening zou nemen, laat men nu weten toch niet over te gaan tot aanleg. De reden: Westland is een waterrijk gebied en daardoor is de aanleg “complexer dan we hadden ingeschat”. Alternatieven zijn “te kostbaar”. Dit heeft men toch steeds geweten. Westland is de laatste jaren er niet anders op geworden.

Dus we blijven met een 30MB coax verbinding zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

19 uur geleden, zei Piet:

30MB is toch niet verkeerd.

Normaal is het zat, maar als er 3 tegelijk naar Netflix zitten te kijken (allemaal wat anders) en nummer 4 wil gamen, dan gaat het wel is fout.

Link naar reactie
Delen op andere sites

30Mb via de kabel heb ik nog niet van gehoord.

Dat is idd wel weinig met dat streamen van tegenwoordig.

Zo´n snelheid zie je meestal alleen bij koper vdsl.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.