Ga naar inhoud

Nog meer betalen voor films en series door nieuwe online dienst SkyShowtime


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Nederland krijgt er weer een nieuwe streamingdienst bij. SkyShowtime komt in 2022 op de markt en zorgt voor verdere versnippering van content.

Nog meer betalen voor films en series door nieuwe online dienst SkyShowtime
Foto Getty Images

SkyShowtime kan als streamingdienst in hetzelfde rijtje geplaatst worden als het inmiddels beschikbare Disney+ en aangekondigde streamingdiensten als HBO Max. Het is een streamingdienst van de contenteigenaar van de films en series zelf. Dit betekent dat de contenteigenaar de eigen films en series exclusief gaat aanbieden via de eigen streamingdienst. Voor tv-zenders en andere streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Amazon Prime Video betekent dit dat deze content niet meer voor hen te koop is en – als zij het in het contentaanbod hebben zitten – gaat verdwijnen.

 

Duurder

Voor de consument – de kijker dus – betekent de komst van SkyShowtime dat de beschikbare content nog verder over meerdere online diensten gaat versnipperen. In praktijk betekent dit dat meerdere abonnementen gekocht dienen te worden om naar het gelijke contentaanbod te kunnen kijken. Film- en serieliefhebbers gaan dus nog meer betalen als men tenminste de gelijke content binnen handbereik wil hebben.

 

Wat biedt SkyShowtime?

SkyShowtime is eigendom van de Amerikaanse bedrijven Comcast en ViacomCBS. Onder deze bedrijven vallen onder meer de Europese betaalzender Sky en de filmhuizen Paramount Pictures en Universal Pictures. Bij de marktintroductie in Nederland gaat SkyShowtime tienduizend uur aan content aanbieden. Dit aanbod wordt elke maand verder uitgebreid. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om films en series. Het gaat om content dat onder meer afkomstig is van Paramount, NBCUniversal, Nickelodeon, Sky Studio’s en de huidige – overigens niet in Nederland verkrijgbare - streamingdiensten Paramount+ en Peacock.

 

Wanneer in Nederland?

Comcast en ViacomCBS hebben aangekondigd dat SkyShowtime in 2022 in meer dan twintig Europese landen beschikbaar komt. Onder deze landen bevindt zich ook Nederland. Of SkyShowtime gelijktijdig in deze Europese landen op de markt wordt gebracht, is op dit moment onduidelijk. Dit geldt ook voor een richtdatum van marktintroductie in Nederland. Wat wel duidelijk is, is dat SkyShowtime de technische infrastructuur van de huidige streamingdienst Peacock gaat gebruiken. Peacock is op dit moment in Amerika operationeel en wordt later dit jaar in de Europese landen gelanceerd waar betaalzender Sky actief zijn. Dit zijn Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië.

Bron:Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga zo door, nog meer versnippering., ik hoop toch zo dat wij ons niet gek laten maken en al die streaming diensten lekker links laten liggen.

Dan lost dit versnipperings probleem zich vanzelf op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik download nog altijd de films die ik niet kan zien, heb hier al Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Vind dat wel genoeg zo. Ben niet van plan nog meer te gaan besteden. Deze nieuwe streamings dienst gaat er niet alleen in Nederland komen maar overal. Door alle versnipperingen wordt ook online streams kijken onbetaalbaar.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.