Ga naar inhoud

Film1 weer in handen van Canal+


vogelaar

Aanbevolen Berichten

SPI International wordt onderdeel van de Franse mediagigant Canal+. Dit betekent dat ook de Nederlandse filmzender Film1 in handen komt van Canal+.

Film1 weer in handen van Canal+

SPI International en Canal+ denken dat overname tussen beide bedrijven enkele maanden in beslag gaat nemen. Na de fusie wordt SPI International een zelfstandig onderdeel binnen Canal+. In Nederland zijn zowel SPI International als Canal+ actief. SPI International is eigenaar de zenders Filmbox, Docubox en Fightbox en ook betaalzender Film1. Canal+ is eigenaar van Canal+ Luxembourg (M7 Group). Hieronder vallen in Nederland opererende merknamen Canal Digitaal en Online.nl. De fusie moet nog wel door de Europese media-autoriteiten.

 

Content

Content en SVOD zijn belangrijke onderdelen geweest waarom de voorgenomen overname tot stand is gekomen. Bij de overname heeft Canal+ Luxembourg een rol van betekenis gespeeld. Bij het persmoment was dan ook Canal+ Luxembourg CEO Hans Troelstra aanwezig. In de kokende maanden wordt duidelijk hoe de fusie er inhoudelijk gaat uitzien.

 

Film1

De voorgenomen overname betekent dat de Nederlandse betaalfilmzender Film1 na bijna 20 jaar weer onderdeel van Canal+ wordt. Na het stoppen van de satellietactiviteiten van Canal+ in Nederland werd de satellietdistributie voortgezet onder de naam Canal Digitaal. De betaaltelevisie-activiteiten werden na de overname door de toenmalige directie afgestoten. Het filmgedeelte ging verder onder de naam Film1. De sporttak werd uiteindelijk Sport1. Film1 en Sport1 kwamen daarna onder de vleugels van UPC Nederland (Liberty Global). Film1 moest na de fusie tussen de kabelbedrijven Ziggo en UPC tot het huidige Ziggo op last van de Europese Commissie verkocht worden. Hierdoor werd Sony de nieuwe eigenaar. Nadat Sony aankondigde met Film1 te willen stoppen, kocht SPI International twee jaar geleden de merknaam Film1. Om uiteindelijk de filmkanalen na bijna 20 jaar omzwerving weer via SPI International onder de vleugels van Canal+ te laten terugkeren.


Bron: Totaal TV
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.