Ga naar inhoud

Honda en Red Bull leggen opnieuw samenwerkingsverband vast


dreka

Aanbevolen Berichten

Honda en Red Bull leggen opnieuw samenwerkingsverband vast.

Red Bull en Honda hebben hun plannen voorgelegd voor een nauwe samenwerking na 2021. Naast de geleidelijke overdracht van de Power Unit afdeling zullen de twee bedrijven elkaar blijven steunen op het gebied van marketing en de ontwikkeling van nieuw Japans F1-talent.

 

 

  • Formule 1  Dylan Smit  7 okt. 2021 | 11:24 
Red Bull en Honda hebben hun plannen voorgelegd voor een nauwe samenwerking na 2021. Naast de geleidelijke overdracht van de Power Unit afdeling zullen de twee bedrijven elkaar blijven steunen op het gebied van marketing en de ontwikkeling van nieuw Japans F1-talent.

 

Honda en Red Bull leggen opnieuw samenwerkingsverband vast

Dit weekend viert Red Bull Racing met een speciale livery de succesvolle samenwerking tussen het team en motorleverancier Honda. Na het seizoen van 2021 zal de fabrikant formeel de Formule 1 verlaten, maar op de achtergrond aanblijven om het kersverse Red Bull Powertrains-project gedurende 2022 te ondersteunen. In een persbericht wordt de invulling van die toekomstige samenwerking in meer detail uitgelegd.

gYcJnhmOvLiuMI1633596782.jpg

Red Bull Powertrains

Als eerste en belangrijkste punt wordt de overdracht van de Honda Power Unit nader verklaard. Honda heeft Red Bull toestemming gegeven het intellectueel eigendom achter de motoren te gebruiken, maar zal in 2022 zelf nog een grote rol gaan spelen. De Japanners zullen volgend seizoen de bouw van de motoren, technische ondersteuning en advies over de operatie tijdens de Grand Prix blijven uitvoeren.

Vanaf 2023 worden deze taken echter overgenomen door Red Bull Powertrains (RBPT). Om het winnende team intact te kunnen houden worden de werknemers van Honda Racing Development UK afgestaan aan RBPT. De nieuwe motorafdeling moet vanaf dat moment volledig zelfstandig gaan opereren. De motoren zullen echter al vanaf 2021 onder de Red Bull-vlag gebruikt worden, met bijbehorende badges en aanduidingen.

Izqr1nwTtmHyr11633597558.jpg

Talentenjacht

 

Afgezien van het power unit-project laten de twee elkaar nog niet los. Het Red Bull Junior Team-opleidingsprogramma zal nauw samen blijven werken met het Honda Formula Dream Project. Samen zullen de twee entiteiten binnen de Japanse autosport scene blijven zoeken naar nieuw talent, net zoals eerder gedaan werd met Yuki Tsunoda. Met de gecombineerde junior teams onder de Red Bull en Honda-vlag in zowel Japan als Europa zullen er meer dan genoeg stoeltjes beschikbaar zijn voor aanstormende talenten.

HaaaPXsulYvlvt1633597897.jpg

Marketing

Bij het ondersteunen van jong talent is natuurlijk de nodige marketing en promotie nodig. Honda en Red Bull elkaar daarom blijven ondersteunen in categorieën buiten de Formule 1, zoals bijvoorbeeld de Super GT-serie en de Super Formula. Die opvallende RBR-kleuren trekken immers altijd de aandacht. Zo kunnen coureurs uit de 'mindere' kampioenschappen eventueel doorstromen naar de Europese autosport en uiteindelijk de Formule 1. De Super GT kan daarbij een rol innemen die voorheen weggelegd was voor de DTM.

N1UT9iLUR2qt1L1633598426.jpg

Eén ding is in ieder geval zeker: ook al is de F1-samenwerking officieel over, Honda en Red Bull zijn nog lang niet van elkaar af.

Bron https://autobahn.eu/artikel/459506/honda-en-red-bull-leggen-opnieuw-samenwerkingsverband-vast

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.