Ga naar inhoud

Binnenkort satellieten gelanceerd zonder raketten?


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

hoi,

 

SpinLaunch werkt sinds 2015 aan zijn alternatieve lanceersysteem.

SpinLaunch voorziet de toekomst zodat satellieten en andere nuttige ladingen emissievrij aan de atmosfeer van de aarde kunnen ontsnappen.

Dit moet worden bereikt met een gigantisch elektrisch aangedreven gaspedaal dat het brandstofverbruik met een factor 4 kan verminderen en de kosten met een factor 10 kan verlagen in vergelijking met traditionele raketlanceringen.

 

Bovendien kunt u dan elke dag veel ladingen in een baan om de aarde brengen, wat een waardevol voordeel kan zijn.

Accelerator suborbital accelerator handmatige SpinLaunch bestaat uit een verticale vacuümkamer in de vorm van een massieve schijf, iets hoger dan het Vrijheidsbeeld, die een koolstofvezelkoord gebruikt voor het schieten van een projectiel met snelheden tot 8047 km / u, vele malen sneller dan het geluid, voordat het door de lanceerbuis de ruimte in gaat.

 

Het grotere systeem, de L100 orbitale massaversneller, zou volgens hetzelfde principe werken en wordt ontwikkeld om satellieten tot 200 kg te lanceren. Het bedrijf zegt dat de vooruitgang in de elektronica die het gebruik van relatief kleine condensatoren, IC's en weerstanden mogelijk maakt deze componenten te versterken om de overbelasting in de snelle spinkamer te overleven, en zijn tests hebben aangetoond dat satellietsystemen deze omstandigheden kunnen weerstaan.

bron: https://www.spinlaunch.com/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.