Ga naar inhoud

EXCLUSIEF: Dit zijn de nieuwe Nederlandse Formule 1-commentatoren van Viaplay


dreka

Aanbevolen Berichten

EXCLUSIEF: Dit zijn de nieuwe Nederlandse Formule 1-commentatoren van Viaplay.

Formule 1-aanbieder NENT maakt in een exclusief interview met RacingNews365 bekend wie de nieuwe Formule 1-commentatoren worden vanaf 2022.

 
FEuR8w3WUAQjRkb_cec5a7870ed110198cefa527
 

De Formule 1-rechten verhuizen vanaf 2022 van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT). Het Scandinavische bedrijf zendt de F1 in Nederland uit via haar streamingdienst Viaplay. Daarbij wordt ingezet op kwalitatieve verslaggeving rondom de Formule 1, met een hoogwaardige programmering en volop nieuwe gezichten.

Het commentaar wordt vanaf 2022 verzorgd door Nelson Valkenburg, die gezelschap krijgt van coureur en expert Melroy Heemskerk als co-commentator. Dit betekent dat de Formule 1 in Nederland twee nieuwe gezichten krijgt.

Valkenburg kent een rijke carrière als autosportcommentator bij onder meer RTL en Eurosport. Daar versloeg hij onder meer de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, het WEC en het WTCR. Heemskerk is een getalenteerd coureur die vanuit de Formule Ford, waarin hij in 2009 Nederlands en Benelux kampioen werd, zijn weg vond in onder meer de endurance racerij. Tevens racete Heemskerk in historische Formule 1-auto’s.

In een exclusief interview met RacingNews365 legt Peter Nørrelund, Executive Vice President, Chief Sports Officer, uit waarom NENT deze beslissing heeft genomen.

"Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de co-commentator. NENT heeft jarenlange ervaring met het verslaan van de Formule 1. Wij denken dat dit de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit de commentator en de expert", licht Nørrelund toe.

"Er zijn veel aspecten om te verslaan in de Formule 1 en dat worden er alleen nog maar meer door alle data die voorhanden is."

Nieuwe commentatoren uitgebreid getest

Het nieuwe commentaarduo is daarbij onderworpen aan een flinke test. Urenlang zaten Valkenburg en Heemskerk samen in de studio om de Formule 1 te verslaan.

Nørrelund: "We zijn in Nederland op zoek gegaan naar geschikte kandidaten en hebben deze onderworpen aan een zeer uitgebreide test. Zo hebben ze van de laatste drie Grands Prix-weekenden de kwalificaties en races als duo becommentarieerd."

"Ik ben ervan overtuigd dat dit duo een uitstekende toevoeging zal zijn voor ons uitgebreide Formule 1 team in Nederland."

In Nederland betekent dit wel een koerswijziging, waarbij Nørrelund aangeeft dat voor Viaplay de toekomst en de manier waarop zij de sport verslaan centraal staat.

"Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad. We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks 15 mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland."

NENT wil met Viaplay Formule 1 naar hoger niveau tillen

De coverage van Formule 1 wordt door NENT zeer groots opgezet. Het grote team, met daarin ook diverse grote internationale namen, zal de verslaggeving rondom de Formule 1 naar een hoger niveau tillen.

"We gaan de sport zeer uitgebreid verslaan, waarbij we een studio in Nederland hebben waar Nederlandse experts zitten. Daarnaast hebben we een setting in de paddock, met ook altijd een Nederlandse (pit)reporter en een Nederlander in de studio op het circuit."

"Op deze manier kunnen we de prachtige sport Formule 1 nog beter tonen aan de Nederlandse F1-fans. In Nelson en Melroy hebben we echt een topduo voor de komende jaren voor de rol van commentatoren."

Nørrelund begrijpt dat de Nederlandse fans mogelijk even moeten wennen aan Viaplay, maar verzekert dat de fans centraal staan. NENT zit er dan ook in voor de lange termijn, waarbij kwaliteit voorop staat.

"We hebben in diverse landen al 30 jaar de Champions League-rechten en al 25 jaar de Formule 1-rechten. Het is dan ook niet onze strategie om de rechten kortstondig te hebben, mensen binnen te halen en dan de rechten weer te verliezen. We zitten er echt in voor de lange termijn."

"In Nederland gaan we ook slagen met de Formule 1, zoals we dat ook met de andere sporten hebben gedaan. Ons doel is om ook hier voor vele jaren de uitzendgerechtigde voor de Formule 1 te zijn. Daarom willen we ook een zeer solide team, met een goede structuur."

De Deen ziet Viaplay continu inspelen op de veranderende Formule 1-wereld en bouwt samen met Marco Zwaneveld, Head of Sports, aan het Nederlandse team voor nu en voor de toekomst.

"De Formule 1 verandert ook jaarlijks en is al sterk veranderd. Daar hebben we ons team ook op ingericht. Het commentaarteam is zeer sterk. Het oog voor detail van Melroy bijvoorbeeld voor wat er gebeurt, maar ook de technische kant is excellent."

"We kijken er echt naar uit om de Nederlandse fans te laten zien hoe we de Formule 1 hier gaan presenteren. We vinden het belangrijk om mensen in het team te hebben die zelf ook op een zeer hoog niveau in de autosport actief zijn geweest. Deze moeten in de mix zitten met goede presentatoren en goede journalisten, dan krijg je een super team."

8 december belangrijke dag voor de Formule 1-fans

Op 8 december is er een grote persconferentie van Viaplay, waarbij het bedrijf verder in zal gaan op de Formule 1-plannen in Nederland. Voor de fans is het een belangrijke dag, die op veel vragen antwoord zal geven.

"Volgende week volgt er nog veel meer nieuws en presenteren we het team aan mensen rondom de Formule 1."

Ook komt er dan duidelijkheid over de prijs van Viaplay in Nederland. Nørrelund: "De abonnementsprijs maken we dan ook bekend. Ik weet zeker dat de mensen niet teleurgesteld zullen zijn."

Bron https://racingnews365.nl/exclusief-dit-zijn-de-nieuwe-nederlandse-formule-1-commentatoren-van-viaplay

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.