Ga naar inhoud

‘NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay’


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Gaat Nordic Entertainment Group (NENT) al voor de marktpresentatie in Nederland een cruciale fout maken? Driekwart van de Formule1-fans denkt van wel.

‘NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay’

NENT presenteert op 8 december streamingdienst Viaplay in Nederland. Naast meer informatie over abonnementsprijs en datum van beschikbaarheid wordt ook meer bekend over het Formule 1-team van Viaplay. Velen hadden gedacht dat tijdens deze persconferentie een videoverbinding met Verenigde Arabische Emiraten tot stand zou worden gebracht. Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Abu Dhabi is tevens de plek waar de laatste Formule 1-race van het seizoen – en dus voorlopig ook de laatste race die op Ziggo Sport wordt uitgezonden – gaat plaatsvinden. Tijdens die verwachte videoverbinding had Viaplay dan Olav Mol als commentator en Jack Plooij als pitreporter moeten presenteren. Maar dit gebeurt dus niet. Viaplay-eigenaar NENT besloot namelijk anders.

 

‘Saai commentaar’

Niet Olav Mol maar Nelson Valkenburg wordt commentator van Formule 1. Hij krijgt daarbij hulp van een expert in de vorm van Melroy Heemskerk. Nieuws dat woensdagavond 1 december – een week voor de marktpresentatie van Viaplay – insloeg als een bom binnen het Nederlandse Formule 1-landschap. Velen prijzen het verjongingsbeleid dat NENT lijkt in te zetten. Maar nog meer Nederlanders begrijpen niet wat NENT in het nieuwe commentaarduo ziet. Over Valkenburg wordt onder meer gezegd dat zijn commentaar te saai is. En weinig Nederlanders kennen Formule Ford-coureur Heemskerk in het geheel niet en twijfelen dan ook aan zijn Formule 1-expertise.

 

Nederland wil Mol

Dat veel Formule 1-kijkers Olav Mol niet als tv-commentator kwijt willen wordt niet alleen duidelijk in een op dit moment al meer dan 20.000 keer digitaal ondertekende online petitie op touw gezet door de ochtendshow van Radio 538. Bijvoorbeeld ook de bezoekers van internetsite GPFans zijn hard in het oordeel over het besluit van NENT. Aan een nog lopende poll is inmiddels door rond de 1000 bezoekers deelgenomen. Hieruit blijkt dat drie van de vier respondenten aangeven dat zij Olav Mol als commentator van het tv-verslag van Formule 1 gaan missen. Helemaal missen hoeft men Olav Mol als commentator in 2022 overigens niet. Zijn eigen online radiozender Grand Prix Radio heeft nog voor 2022 de radiorechten van Formule 1 in bezit. Op deze radiozender gaat Mol trouw elke race commentaar geven, al weet Mol nog niet of het haalbaar is om dit commentaar vanaf locatie vanaf het circuit te verzorgen.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.