Ga naar inhoud

Dit kost Viaplay F1 in Nederland


dreka

Aanbevolen Berichten

Dit kost Viaplay F1 in Nederland.

Dit kost Viaplay F1 in Nederland

Volgend jaar neemt de Nordic Entertainment Group de tv-rechten voor de F1 over in Nederland. Ziggo Sport zal naast de NOS nog een paar Grand Prix mogen uitzenden, maar is als grote speler eigenlijk gewoon klaar. Onder de Viaplay-naam komt NENT op 1 maart 2022 beschikbaar voor de Nederlandse kijker. Naast sport zoals de Formule 1M, Bundesliga en PDC Darts zal de zender films, kindershows en eigen Viaplay Originals programma's gaan vertonen, zo stelt NENT in een persbericht.

4VZyLmX1mmwYVw1638954294.jpg

KPN en VodafoneZiggo

Een abonnement op Viaplay kun je rechtstreeks afsluiten, maar om de entree op de Nederlandse markt makkelijker te maken hebben de Zweden deals gesloten met KPN en VodafoneZiggo. Zo kun je via die aanbieders Viaplay nog eens bijbestellen. Een pijnlijke degradatie voor Ziggo, lijkt ons zo. Viaplay vervangt bovendien al het bekende personeel met nieuwe gezichten, met uitzondering van Tom Coronel.

xgnHXW5fZqjsuY1638954442.jpg

Kost dat?

Viaplay biedt alles aan in een enkel pakket, waar je €14.99 per maand voor mag neertellen. Dat is dus een stuk minder dan de horrorprijzen die meteen na de overgang van de rechte de ether in geslingerd werden. Let wel: als je via KPN of Ziggo een abonnement afsluit betaal je die vijftien euro bóvenop je normale abonnement. Aan kortingen doen de Zweden duidelijk niet.

 
 
 

De lancering van Viaplay komt een paar dagen na de tweede test van 2022 op het circuit van Barcelona, waar de nieuwe wagens tussen 23 en 25 februari hun eerste meters zullen maken. Of de tweede test van 11 tot 13 maart op Bahrein wel uitgezonden zal worden is nog niet bekend.

Een alternatief is er nog steeds: voor €7.99 per maand of €64.99 per jaar kijk je mee via F1 TV Pro. Dat scheelt toch een stuk. Waar het Nederlandse commentaar op de streamingsdienst vanaf 2022 vandaan zal komen is echter nog niet bekend.

 
  • Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Viaplay, Ziggo

Bron  https://autobahn.eu/artikel/467422/dit-kost-viaplay-f1-in-nederland

Link naar reactie
Delen op andere sites

Viaplay gaat samenwerken met KPN en Ziggo.

Door: Bob Plaizier

Er gaat veel veranderen omtrent de uitzendingen van de Formule 1 in Nederland in 2022. Vandaag werd al bekend dat de NOS de aankomende drie jaar de Nederlandse Grand Prix zal gaan uitzenden. Nu is er ook naar buiten gekomen dat nieuwe uitzender Viaplay gaat samenwerken met de KPN én Ziggo.

Dit jaar heeft Ziggo Sport nog de uitzendrechten in handen maar die zijn ze voor aankomend jaar verloren aan streamingsdienst Viaplay van het Scandinavische NENT. In maart wordt de streamingsdienst in Nederland gelanceerd.

Prijskaartje

Vandaag is er duidelijk geworden waar Viaplay dan te vinden zal zijn. De Scandinaviërs hebben een deal gesloten met kabelbedrijven Ziggo en KPN. Klanten van deze twee grote kabelbedrijven kunnen Viaplay dan toevoegen aan hun pakket en naast de Formule 1 ook naar bijvoorbeeld darts kijken. Men moet er dan wel voor in de buidel tasten. Een extra Viaplay abonnement zal 13,99 per maand gaan kosten.

Analisten 

Eerder was al uitgelekt hoe de uitzendingen eruit gaan zien. Zo werd duidelijk dat de streamingsdienst Olav Mol vervangt door nieuw commentaar-duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. De nieuwe pitreporter wordt Stéphane Kox, ze is zelf al enkele jaren actief als autocoureur en presteerde programma's bij RTL. Ook is duidelijk dat Giedo van der Garde, Christijan Albers en Tom Coronel elkaar zullen afwisselen als analisten in de studio. Onder andere Mika Häkkinen is één van de analisten op locatie.

Bron https://www.gptoday.net/nl/nieuws/f1/265801/viaplay-gaat-samenwerken-met-kpn-en-ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even afwachten misschien komt het wel beschikbaar via de kabel. er is nog even tijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.