Ga naar inhoud

De omstreden Russische nieuwszender RT test reeds zijn voor Duitsland aangekondigde afsplitsing via satelliet.


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

RT auf Deutsch" (RT in het Duits) - zoals de logge naam van het station al doet vermoeden - heeft nog geen vergunning gekregen, maar het station wordt nu getest op free-to-air ontvangst via de Express AM 8 satelliet op 14 graden west. Ongetwijfeld zal, afgezien van de satelliet-DX-ers, geen enkele TV-kijker in de Duitstalige wereld zich op deze positie hebben gericht. De Express-satelliet is echter eigendom van de Russische telecommunicatie-autoriteit RSCC en dus ook van de Russische staat. Deze laatste is ook de exploitant van Russia Today, kortweg RT.

De uitzending van een Duitstalig TV-programma is al enige tijd gepland - de start was gepland voor december. Dit schema wordt blijkbaar nageleefd. Er ontbreekt echter een zendvergunning. Een poging via de Luxemburgse autoriteiten is enige tijd geleden mislukt. TV-aanbieders hebben een zendvergunning nodig voor landelijke programma's in Duitsland. Op dit moment kan, als gevolg van de afgewezen vergunningsaanvragen van het kanaal, worden aangenomen dat de grote Europese satellietexploitanten Astra en Eutelsat het kanaal niet via hun satellietsystemen zullen uitzenden.

Wie de SD-promotietrailer van de omstreden zender wil bekijken, moet een satellietantenne van ten minste 90 cm richten op de positie 14 graden westerlengte. Het kanaal kan ongecodeerd worden ontvangen op de frequentie 11121 GHz horizontaal (symbol rate SR 3590, foutcorrectie FEC 3/4, DVB-S2/8PSK).

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.