Ga naar inhoud

Krim-Tataarse media is verdwenen van de satelliet


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

Krim-Tataars ATR-kanaal stopt  met uitzenden naar de Krim wegens gebrek aan financiering

Een van de oudste Krim-Tataarse tv-zenders, ATR, heeft de satellietdistributie van zijn zenders opgeschort. Van de satelliet Amos 7 (4 ° W) verdwenen ATR HD , ATR SD  en Radio Meydan waarvan de emissie zonder encryptie (FTA) in de multiplex Ukrkosmos op een frequentie van 12.340 GHz, pol. H (SR: 17900, FEC: 3/4; DVB-S2 / 8PSK).

 Satellietdistributie naar dit deel van de regio is van groot belang, zeggen de vertegenwoordigers van het tv-station op sociale netwerken. ATR kan de kijkers op de Krim alleen per satelliet bereiken.

Mensenrechtenombudsman Lyudmila Denisova vraagt de regering om financiering voor de enige Krim-Tataarse tv-zender ATR,

Door geldgebrek begin 2020 werd het personeelsbestand van de zender met 45% ingekrompen. Vervolgens werd op aanbeveling van Denisova extra geld toegewezen. "Ik hoop dat het probleem wordt opgelost en dat de staat financiering zal verstrekken aan de enige Krim-Tataarse tv-zender ATR", voegde ze eraan toe.


ATRdebuteerde op 1 september 2006. Het doel van de zender is om de taal en cultuur van de Krim-Tataren te ontwikkelen. De programmering wordt gedomineerd door informatie, analytics, entertainment, educatie en muziek. De zender legt bijzondere nadruk op folkartiesten en jonge talenten. De programma's zijn gemaakt in drie talen: Russisch, Krim-Tataars en Oekraïens. Tot eind maart 2015 werd ATR uitgezonden vanuit de Autonome Republiek van de Krim. Twee maanden later werd de uitzending op voorspraak van de Oekraïense autoriteiten vanuit Kiev gelanceerd. ATR op de Krim is tot op de dag van vandaag een ongewenst kanaal en het bekijken ervan is officieel verboden door de lokale autoriteiten.


https://tele-satinfo.ru

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.