Ga naar inhoud

T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand


kees5

Aanbevolen Berichten

T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand

T-Mobile gaat niet alleen aan meer Nederlanders via glasvezel internet aanbieden. De aanbieder verhoogt de prijs van glasvezelinternet daarnaast ook fors.
 
 

T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand

T-Mobile komt in een persbericht met de heugelijke mededeling dat het bedrijf op 3,5 miljoen adressen in Nederland via glasvezel de symmetrische gigabitsnelheid van 1000Mbos (1Gbps) kan leveren. Dit gebeurt via de ‘eigen netwerken’ die zijn aangelegd door de investeerders Open Dutch Fiber en Primevest en waarvan T-Mobile de hoofdhuurder is alsmede via de KPN-netwerken van KPN NetwerkNL.

 

Extra toeslag

Diensten geleverd via de netwerken van KPN NetwerkNL met WBA-toegang worden door T-Mobile geleverd met een extra toeslag van tien of vijftien euro per maand. Het grootste deel van het aantal aansluitingen waar T-Mobile internet via glasvezel levert, wordt met deze extra toeslag geconfronteerd. T-Mobile wijst hier met het opgestoken vingertje naar KPN die volgens T-Mobile te hoge prijzen voor wholesalediensten vraagt. Door gebruik van de nieuwe technieken PON en XGS-PON zijn alle KPN-netwerken alleen via WBA toegankelijk en dienen hierdoor alle wholesalediensten bij KPN ingekocht te worden. Dit in tegenstelling tot de oudere ODF-glasvezelnetwerken waarbij T-Mobile met eigen appratuur in de netwerkomgeving diensten waarbij – net als de ‘eigen netwerken’ – T-Mobile zonder toeslag het glasvezelabonnement levert. T-Mobile is dan ook voorstander van het terugkeren van de regulering van de glasvezelnetwerken van KPN. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt naar verwachting binnen twee maanden hierover een besluit.

 

Nieuwe snelheden

De internetsnelheid die T-Mobile vanaf 24 januari bij nieuwe abonnementen levert, is gewijzigd. De nieuwe abonnementsvormen zijn met symmetrische internetsnelheden van 100, 400 en 1000Mbps. De abonnementen kosten via T-Mobile (Open Dutch Fiber en Primevest) en KPN ODF respectievelijk 35, 40 en 45 euro per maand. Via de KPN WBA-netwerken zijn de prijzen 45, 55 en 60 euro per maand. Met de nieuwe prijsstelling is T-Mobile op KPN WBA-netwerken met het gigabit-abonnement iets duurder dan KPN. De twee overige abonnementsvormen zijn bij T-Mobile weer goedkoper in vergelijking met KPN. De genoemde prijzen zijn zonder kortingsacties en een korting die T-Mobile geeft als door een klant zowel vaste als mobiele diensten bij het bedrijf worden verkocht. Het toevoegen van tv0diensten aan het internetpakket kost bij T-Mobile vijftien euro per maand extra.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.