Ga naar inhoud

Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Een prijsverhoging bij streamingdienst Disney+ is in aantocht. Eigenaar The Walt Disney Company gaat als eerste de prijs in Amerika verhogen.

Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken
Foto Getty Images

Opvallend bij de aankondiging van The Walt Disney Company is dat er in de toekomst in feite extra betaald moet worden om content op streamingdienst Disney+ zonder reclame te kunnen bekijken. Op 8 december krijgt Disney+ in Amerika een nieuwe abonnementsvorm waarbij content met reclame wordt aangeboden. Wie denkt voor dit nieuwe abonnement minder te hoeven te betalen, komt bedrogen uit. Gelijktijdig wordt namelijk een prijsverhoging voor het huidige reclamevrije abonnement doorgevoerd.

 

Nieuwe prijzen

In Amerika kost het huidige reclamevrije abonnement 7,99 dollar. Alle abonnees gaan vanaf 8 december 11,99 dollar per maand betalen. Een forse prijsverhoging van 4 dollar dus. Het nieuwe abonnement met reclame wordt in Amerika geïntroduceerd met een prijs van 7,99 dollar. Met andere woorden: Amerikaanse abonnees moeten extra gaan betalen om content zonder reclameonderbrekingen te kijken. Wie dat niet wil, moet voor hetzelfde geld een reeks reclames tussen de gekeken content wegkauwen. The Walt Disney Company lijdt momenteel miljarden dollars per jaar verlies op de online activiteiten, waarvan streamingdienst Disney+ het belangrijkste onderdeel is. In Amerika biedt Disney ook Hulu en ESPN+ als online dienst aan. Ook de prijzen van deze abonnementen gaan omhoog.

 

Nederland

De prijsverhoging is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat het nieuwe abonnement inclusief reclame met de bijbehorende prijsverhoging voor het reclamevrije abonnement ook wordt doorgevoerd in Europese landen, waaronder Nederland. Als dezelfde prijsstelling wordt aangehouden als in Amerika gaat het nieuwe reclame-abonnement van Disney+ in Nederland €8,99 kosten. De prijs van het huidige reclamevrije abonnement gaat dan van €8,99 naar €12,99 per maand.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.