Ga naar inhoud

Kijker stoort zich: fors betalen om sport met reclame te kijken


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Het abonnement van sportbetaalzenders is prijzig. Ondanks de meer dan honderd euro per jaar die wordt betaald, moet de kijker verplicht reclame kijken.

Kijker stoort zich: fors betalen om sport met reclame te kijken
Foto Getty Images

In Nederland zijn ESPN, Ziggo Sport Totaal en sinds kort ook Viaplay de meest bekeken diensten met sportcontent waarvoor kijkers maandelijks extra betalen. Maar ondanks deze betaalplicht worden tussen de programma’s reclames of zelfs complete reclameblokken uitgezonden. Sportbetaalzenders eten dus duidelijk van twee wallen. Kijkers storen zich hier in sommige gevallen mateloos aan.

 

Iedereen betaalt

ESPN spant op dit punt de kroon. Het hoofdkanaal wordt bij vrijwel alle providers – waaronder Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal – in het basispakket aan alle abonnees aangeboden. Zonder extra kosten inderdaad. Dat klinkt geweldig, maar achter de schermen wordt een voor Nederland ongekend grimmig spel gespeeld. ESPN-eigenaar Disney dwingt providers die ESPN-kanalen willen doorgeven namelijk om voor alle abonnees een forse afdracht te doen, ongeacht of de abonnee in deze sportbetaalzender geïnteresseerd is of het geld ervoor over heeft om een abonnement te nemen.

 

Extra inkomsten

Omdat het hoofdkanaal van ESPN hierdoor in ruim zes miljoen woningen bereikbaar is, wordt dit kanaal interessant voor adverteerders. ESPN zendt dus niet alleen voor en na de wedstrijd maar ook in de rust minutenlange reclameblokken uit. Ook rond andere programma’s die op dit kanaal worden uitgezonden zijn reclames te zien. Disney verdient dus – ook al lijkt het hoofdkanaal op papier ‘gratis’ te zijn – op twee manieren.

 

Eigen content

Ook bij Ziggo Sport Totaal wordt reclame uitgezonden. Het gaat in dit geval hoofdzakelijk om het kanaal Ziggo Sport Select. Dit kanaal is wat betreft inhoud gelijk aan Ziggo Sport. Dit is het kanaal dat bij kabelbedrijf Ziggo via het Kabel TV-zenderaanbod voor alle 3,7 miljoen abonnees beschikbaar is. Eigenlijk geldt hierbij hetzelfde als voor het hoofdkanaal van ESPN. Bij Viaplay ligt het vooralsnog anders. Deze streamingdienst is pas sinds maart in Nederland beschikbaar, maar met meer dan 750.000 abonnees (meetpunt eind juni) kan hij ook interessant worden voor adverteerders. Zeker rond Formule 1-uitzendingen, waar het aantal kijkers tot miljoenen kan oplopen. Op dit moment houdt Viaplay het beperkt tot ‘dit programma wordt u aangeboden’ en reclame maken voor eigen content die eveneens via de streamingdienst te zien is.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Let maar op straks zijn alle betaalde streamings diensten aan de reclame blokken, en als je die niet meer wilt zien mag je fors meer gaan betalen, Disney+ is daar al mee begonnen, betalen plus reclame of 4 dollar meer betalen per maand zonder reclame.

Illegaal downloaden wordt in de toekomst weer een echte trent.

 

Nu gaat dat niet op voor sport aangezien je dit live wilt zien, dus zullen de irritaties nog wel flink gaan oplopen in de toekomst met die sport betaal pakketten, ik zelf betaal geen cent aan die sport streams omdat me dat helemaal niets waard is. Echte sport vind je gelukkig nog altijd bij de amateur clubs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik snap het niet, je ziet toch ook al constant reclame op de shirts en om het veld heen? Sport is 1 grote reclame

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur geleden, zei rob777:

je ziet toch ook al constant reclame op de shirts en om het veld heen

Maar daar heb ik geen moeite mee, wel als een duur betaalt abonnement wordt onderbroken voor die shit reclame.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 13-8-2022 om 15:35, zei Penthe:

 

Illegaal downloaden wordt in de toekomst weer een echte trent.

 

ik download nog steeds, heb niks met Netflix ect

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.