Ga naar inhoud

Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken bij de VRT en het weekend erop bij de NPO


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar niet iedereen kan dit seizoen zonder verbindingsproblemen Formule 1 kijken bij Viaplay.

Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?
Foto Getty Images

Ziggo Sport zond in de voorbijgaande jaren Formule 1 lineair uit. In deze periode waren er – behoudens mogelijk storingen op het netwerk van individuele providers – geen problemen met het kijken van deze autosport en de geleverde beeldkwaliteit. Sinds de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 zijn overgegaan naar Viaplay is de situatie anders. Een deel van de 750.000 abonnees van Viaplay heeft namelijk last van aanhoudende verbindingsproblemen. Een ander deel klaagt over beeldkwaliteit die zwaar tegenvalt vergeleken met die van Ziggo Sport.

 

Live streaming

Niet iedere Viaplay-abonnee heeft last van slechte beeldkwaliteit. Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is afgesloten, dan kan bij deze providers Formule 1 worden gekeken via het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Dit kan nog tot het einde van het huidige raceseizoen. Daarna lijkt Viaplay de stekker uit het kanaal te trekken. Vanaf dat moment is iedere abonnee veroordeeld tot live streaming van Formule 1, zoals nu ook al het geval is voor het entertainmentaanbod en alle overige sporten. De verbindings- en beeldkwaliteitsproblemen treden op dit moment alleen op bij live streaming.

 

Ongestoord kijken

De komende twee Formule 1-races kunnen door iedere Nederlander – ook als deze geen Viaplay-abonnement heeft – geheel zonder storing worden gevolgd. Komende zondag (28 augustus) is de Formule 1 Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps live te volgen bij de VRT. Deze zender is bij iedere lineaire tv-aanbieder in het basispakket beschikbaar. Ditzelfde geldt voor NPO 1. Op deze zender wordt op 4 september de Dutch GP op het circuit van Zandvoort uitgezonden. Natuurlijk kunnen Viaplay-abonnees ook lineair kijken op Viaplay Xtra bij providers die deze zender aanbieden, of anders online via de apps en website van Viaplay.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.