Ga naar inhoud

Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Canal+ Luxembourg heeft geen nieuwe distributieovereenkomst weten te sluiten met RTL Nederland over de blijvende beschikbaarheid van drie RTL-kanalen bij Canal Digitaal.

Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod
Foto ProShots

Het Canal Digitaal-zenderaanbod wordt op 1 oktober gewijzigd. Dit heeft de aanbieder aan klanten laten weten. De drie themakanalen van RTL Nederland gaan uit het aanbod verdwijnen. Het gaat om de zenders RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids. De zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven wel bij Canal Digitaal beschikbaar. Canal Digitaal levert via satelliet en OTT tv-diensten aan de consument. Daarnaast worden IPTV-diensten geleverd aan serviceproviders als Tweak, Freedom Internet en Online.nl.

 

Kostenstijging

Canal Digitaal meldt het volgende aan klanten over het verdwijnen van de drie RTL-zenders: “Canal Digitaal betaalt uitzendrechten zodat jij naar zoveel mogelijk mooie programma’s en zenders kunt kijken. Op dit moment hebben we te maken met een verhoging van de kosten voor deze zenders. We willen de prijs van jouw pakket zo laag mogelijk houden. Daarom verdwijnen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids.”

 

Videoland

Meer providers krijgen te maken met kostenstijgingen voor de doorgifte van lineaire kanalen van RTL Nederland. Als de lopende distributieovereenkomst is afgelopen, stijgt de doorgiftevergoeding. Ook voor interactieve diensten zoals opnemen in de cloud (cloudPVR) wordt een hogere prijs gevraagd. Hierdoor is het bij Canal Digitaal ook niet meer mogelijk om programma's van de overgebleven RTL-zenders op te nemen als een interactieve decoder wordt gebruikt. De focus van RTL Nederland komt meer te liggen op de eigen betaalstreamingdienst Videoland.

Bron: Totaal TV
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.