Ga naar inhoud

Gratis RTL-programma’s terugkijken in 2023 voorbij: RTL XL gaat op in Videoland


vogelaar

Aanbevolen Berichten

RTL Nederland heeft op de eigen website bekendgemaakt dat de gratis terugkijkdienst RTL XL begin 2023 opgaat in streamingdienst Videoland.

Gratis RTL-programma’s terugkijken in 2023 voorbij: RTL XL gaat op in Videoland
Foto Getty Images

Met RTL XL kunnen Nederlanders op dit moment een deel van de RTL-programma’s gedurende een korte periode – namelijk zeven dagen - gratis maar wel met reclame terugkijken. RTL Nederland wil met het opgaan van RTL XL in Videoland volgens eigen zeggen een platform maken dat het grootste is met lokale content. Videoland verliest op dit moment tienduizenden klanten door de komst van meer internationale streamingdiensten naar Nederland. RTL beweert dat Videoland na Netflix nog wel de nummer twee streamingdienst is in Nederland.

 

Meer inkomsten

RTL Nederland probeert op alle manieren meer inkomsten uit streaming en interactieve diensten te halen. Het schrappen van het gratis RTL XL is hier onderdeel van. Maar ook providers als Ziggo en KPN gaan in de toekomst wat merken van de gewijzigde koers van RTL Nederland. Het blijkt dat het mediabedrijf van providers een extra vergoeding vraagt voor het opnemen van programma’s in de cloud, het zogenaamde cloudPVR. Ook de doorgiftevergoeding van de lineaire kanalen gaat omhoog. Mede hierdoor heeft Canal Digitaal besloten om de zenders RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids uit het aanbod te schrappen. Bij de overgebleven RTL-zenders in het aanbod kunnen bij Canal Digitaal vanaf oktober geen programma’s meer opgenomen worden. Het tot zeven dagen terugkijken via de EPG blijft wel mogelijk,

 

Videoland

Vrijwel alle door RTL uitgezonden programma’s zijn voor langere tijd terug te kijken bij Videoland. Afhankelijk van het abonnement kan dit zonder reclame. Het goedkoopste Videoland-abonnement kost 5 euro per maand, maar bevat wel reclame. Bij de abonnementsvormen van 9 en 11 euro per maand kan reclamevrij gekeken worden. Het verschil tussen deze abonnementen is het maximale aantal apparaten waarmee de streamingdienst gelijktijdig kan worden gebruikt.

 

Inkomsten

Nu het kijkgedrag in Nederland in snel tempo aan het veranderen is, lijkt RTL een deel van de misgelopen reclame-inkomsten bij lineaire kanalen te willen compenseren. Veel mensen kijken uitgesteld naar eerder lineair uitgezonden programma’s. Door aan providers extra geld te vragen voor de opnamemogelijkheid en de gratis dienst RTL XL in betaaldienst Videoland onder te brengen, hoopt RTL de inkomsten op peil te houden.

Bron:Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lekker incompleet nieuws weer, RTL XL zit ook bij NLZiet maar daar wordt niet over gesproken. Blijft het bij NLZiet of gaat het weg? Zou zeer dom zijn om enkel naar videoland over te stappen.

 

Verder betaal je al om de RTL zenders te kunnen zien, en nu mag je ook nog extra gaan betalen voor een herhaling, ben ik de enige die daar negatief over denkt?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uur geleden, zei Penthe:

ben ik de enige die daar negatief over denkt?

Nee hoor, ik zou betalen om die RTL shit niet hoef te bekijken.  :lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat mij niet om RTL op zich, maar het feit als er 1 schaap over de dam is. Ooit begon er ook maar 1 programmas te onderbreken voor reclames, nu doet zowat iedereen dat. Dus betalen voor herhalingen daar pas ik voor.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.