Ga naar inhoud

Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Nu de energierekening hoger wordt en aan de kassa van de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen meer betaald moet worden, geeft de Consumentenbond besparingstips.

Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars
Foto Getty Images

Eén op de zeven huishoudens in Nederland dreigt de komende maanden financieel in de knel te komen door sterk oplopende inflatie. Deze wordt vooral veroorzaakt door de hogere energiekosten en boodschappenrekening. De Consumentenbond geeft enkele tips om in de maandelijkse uitgaven te snijden. Naast tips om het stroom- en gasverbruik te verminderen beveelt de consumentenorganisatie aan om ook kritisch naar afgesloten en soms onnodige verzekeringen te kijken. En daarnaast ook abonnementen onder het vergrootglas te leggen.

 

Aanbod verminderen

Streamingdiensten worden genoemd als belangrijke abonnementen om eens met een kritische blik naar te kijken. Het schrappen van een of meerdere abonnementen betekent in praktijk wel dat het aanbod van tv- en videocontent wordt beperkt. Omdat de content in de afgelopen jaren fundamenteel is versnipperd zijn er meer abonnementen nodig om toch alle favoriete series te kunnen volgen. Het advies van de Consumentenbond kan zorgen voor een terugval van de abonneecijfers bij de belangrijkste duurdere streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland en Viaplay.

 

Accountsharing

Als het duurste Netflix-abonnement wordt opgezegd kan dit al meer dan 190 euro per jaar opleveren. Ook wordt accountsharing in deze dure tijd voor meer kijkers een reële optie. Bij accountsharing wordt het abonnement door meerdere kijkers gedeeld. Hierdoor kan de maandelijkse abonnementsprijs ook door meerdere mensen gedeeld worden. Dit zorgt voor een maandelijkse besparing die - afhankelijk van het aantal gedeelde streamingdienst - kan oplopen tot wel enkele tientallen euro's per jaar. Bij accountsharing dient wel rekening te worden gehouden met het maximale aantal apparaten dat gelijktijdig bij een abonnement gebruikt mag worden. Een abonnement met teveel kijkers delen kan dus betekenen dat dit niet mogelijk is op het moment dat je zelf een film of serie wilt zien als het maximale aantal gebruikers al is ingelogd.

 

Reclame

De meeste streamingdiensten staan accountsharing oogluikend toe, hoewel in de algemene voorwaarden staat dat het delen van een abonnement niet is toegestaan. Om accountsharing tegen te gaan, komen er de komende tijd meer goedkopere abonnementsvormen beschikbaar. Deze hebben dan wel een reclamecomponent. Dit betekent dat er tijdens het kijken reclame-uitingen in beeld komen. Videoland heeft al een dergelijk reclame-abonnement. Mogelijk nog dit jaar volgen Netflix en Disney+. Naast reclame zijn er nog meer restricties bij de goedkopere abonnementen. Sommige zullen geen toegang tot het volledige aanbod geven, bij andere kan content niet vooraf worden gedownload om daarna offline te kijken, of er kan niet worden ingelogd bij de apps voor Smart TV-internettelevisies en online mediaspelers.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.