Ga naar inhoud

Digitaal klagen bij Ziggo helpt: ‘geen omruilkosten decoder’


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Mondige Ziggo-klanten hoeven naar het blijkt toch niet eenmalig €19,95 te betalen voor de omruil van de oudere bruikleendecoder voor een nieuw, energiezuiniger model.

Digitaal klagen bij Ziggo helpt: ‘geen omruilkosten decoder’

De redactie van nieuwsbrief UP/DOWNLINK nam de proef op de som en klaagde via het digitale klachtenformulier over de doorberekende eenmalige kosten. In het betreffende geval wilde Ziggo de omruil van de Pace bruikleendecoder naar de Next Mini wel kosteloos uitvoeren. Maar omdat de klant in plaats van de Next Mini een Mediabox Next geleverd wilde krijgen, werd uiteindelijk toch €19,95 aan activatiekosten in rekening gebracht. Het is niet duidelijk waarom de Next Mini wel gratis geactiveerd kon worden en de Mediabox Next niet, temeer omdat de activatie bij beide modellen ogenschijnlijk hetzelfde is.

 

Klagen helpt

De redacteur van de nieuwsbrief klaagde digitaal via een formulier op de website van het kabelbedrijf over de in rekening gebrachte activatiekosten voor de Mediabox Next. Dat had succes: kort na zijn klacht ontving hij bericht van Ziggo dat de eenmalige activatiekosten niet zouden worden berekend. De afhandeling van de klacht past overigens in het beeld dat in de afgelopen weken is ontstaan. Mondige Ziggo-klanten krijgen hierbij meer voordeel ten opzichte van andere klanten. Dit willekeurbeleid is bijvoorbeeld ook zichtbaar bij door Ziggo aangeboden kortingen aam bestaande klanten die hun contractvrije abonnement willen inruilen voor een 12 maanden vast abonnement.

Bron: Totaal TV
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.