Ga naar inhoud

Ziggo test hogere uploadsnelheid’


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Gaat de wens van menig Ziggo-klant binnenkort dan toch in vervulling? Meerdere meldingen op het internet wijzen erop dat het kabelbedrijf een hogere uploadsnelheid test.

‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’
Foto Getty Images

Ziggo biedt consumenten met het GIGA-abonnement op dit moment een maximale uploadsnelheid van 50Mbps. Bij een zakelijke variant van hetzelfde abonnement bedraagt de uploadsnelheid 70Mbps. Veel minder dan internetaanbieders als KPN, Delta Fiber (Delta en Caiway) en T-Mobile, die via glasvezel symmetrische internetsnelheden tot 1Gbps leveren. Maar voor veel – maar zeker niet alle – gebruikers is de uploadsnelheid die Ziggo op dit moment levert, gekoppeld aan de maximale downloadsnelheid van 1Gbps voldoende. Desondanks is de roep onder Ziggo-klanten naar een hogere uploadsnelheid aan het toenemen,

 

Thuiswerken

Zeker nu enkele dagen per week thuiswerken in een groeiend aantal sectoren eerder standaard dan uitzondering is geworden, komt een verhoging van de uploadsnelheid op het Ziggo-netwerk op een goed moment. Bij thuiswerken wordt vaak gebruikt gemaakt van clouddiensten. Bij bepaalde beroepen die werken met bestanden van grote omvang worden deze met een hogere uploadsnelheid naar de cloudopslag overgebracht.

 

Test

Uit verschillende meldingen op internet blijkt dat Ziggo op klantniveau zonder aankondiging vooraf bezig is met het testen van een hogere uploadsnelheid. Het kabelbedrijf heeft hierover geen officiële melding naar buiten gebracht. In de meldingen van Ziggo-klanten op internet blijkt dat Ziggo bij enkele klanten die het GIGA-abonnement afnemen gedurende korte periode een tot drie keer hogere uploadsnelheid leverde: niet 50 maar 150Mbps dus.

 

DOCSIS 3.1

VodafoneZiggo maakte onlangs bekend dat bijna zeven miljoen aansluitingen naar gigabit en dus DOCSIS 3.1 zijn opgewaardeerd. Dit is ruim negentig procent van het totale aantal Ziggo-aansluitpunten. Voor het einde van dit jaar moeten alle aansluitingen naar de nieuwe standaard opgewaardeerd zijn. In gebieden waar de opwaardering van het netwerk inmiddels heeft plaatsgevonden is na de uitgevoerde werkzaamheden een aan DOCSIS 3.1 gekoppeld upstreamkanaal waarneembaar dat de weg naar een hogere uploadsnelheid vrijmaakt.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier 300Mbps upload en dat is net genoeg, mijn vrouw werkt hier in huis in een kamer ingericht als kantoor en die werkt met (ver)talen, dus zelfde content videos maken met allemaal verschillende talen en dan uploaden, of 40 zelfde handleidingen in 40 verschillende talen, ligt er maar net aan welke opdracht binnen komt. In ieder geval is het een enorme hoeveelheid data die voor een deadline moet binnen zijn op de centrale server. Dat gaat echt niet lukken met 50, 100 of 150Mbps. Dus ik kan het klagen over de upload snelheid heel erg goed begrijpen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.